Președintele ALDE Oradea, Dorin Corcheș, cu privire la atitudinea primarului Ilie Bolojan

Jerry Maston: Cele mai mari libertăți ne sunt îngrădite de multe ori, de noi înșine!
24 aprilie 2018
Se execută lucrări de întreținere pe drumul județean Gilău – Mărișel! Pregătiri pentru Transilvania Rally 2018
24 aprilie 2018

Președintele ALDE Oradea, Dorin Corcheș, cu privire la atitudinea primarului Ilie Bolojan

Am văzut explicațiile domnului primar,Ilie Bolojan, cu privire la motivele pentru care grupul PNL din Consiliul Județean Bihor nu va vota bugetul și nu pot decât să-mi exprim totalul dezacord față de această atitudine .

În primul rând înțeleg că au propus o formulă de calcul prin care să fie direcționat bugetul CJ către autoritățile publice locale, astfel încât primarii PNL să nu fie defavovizați .Intrebarea care se pune în acest context este : “ Ce anume i-a împiedicat să facă această formulă în cei 8 ani de președenție PNL a CJ ; perioadă în care primarii de opoziție nu au primit nici un leu  – mă refer la mandatele 2008-2016 ?!!!”.

Totodata trebuie reamintit faptul că și din bugetul aferent anului 2017 primari PNL au fost  “premiați” așa cum observ că-i place domnului primar Bolojan să spună , fără a se ține cont că sunt reprezentanții partidului de opoziție .

În altă ordine de idei – oare această formulă propusă de grupul PNL se regăsește și la Consiliul Local Oradea ?!!! Sunt împărțiți banii și pentru grupurile PSD și UDMR proporțional cu ponderea acestora în CL Oradea ?!!!

În ceea ce privește alocările de fonduri pentru Asociații , ONG-uri , Culte  – îi reamintesc domnului primar răspunsul pecare acesta l-a oferit în 2013 în plenul Consiliului Local Oradea la intrebarea mea în calitate de Consilier Local de la acea vreme, cu privire la criteriile prin care PMO împărțea banii spre aceste structuri ; iar răspunsul domniei sale a fost fără echivoc : “ Pe criterii politice “ – referindu-se la majoritatea existentă la acea vreme în CL Oradea.

În acest context nu pot să calific atitudinea PNL decât total deplasată și incorectă, plecând probabil de la frustrarea cauzată de faptul că nu sunt la conducerea CJ – conducere democratic constituită așa cum au decis inclusiv instanțele de judecată și nicidecum “confiscată” așa cum afirmă PNL.

Le recomand colegilor din PNL să înteleagă cu adevarat nevoile județului Bihor și să renunțe la  lupta de orgoliu politic.

 

 

DorinCorcheș

Președinte ALDE ORADEA

BeTheme WordPress Theme
%d blogeri au apreciat: