fbpx

Senatorul Laurențiu Mihai sare la gâtul Ministrului Cristian Ghinea

Deputatul Ben Oni Ardelean Votează pentru eliminarea pensiilor Parlamentare
17 februarie 2021
Stația de tratare a apei din Gilău va fi modernizată cu bani europeni
18 februarie 2021

Senatorul Laurențiu Mihai sare la gâtul Ministrului Cristian Ghinea

cristian-ghinea
Astazi în parlament am solicitat Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea, clarificari suplimentare privind finanțarea proiectelor de autostrăzi, în contextul în care PNRR-ul în forma actuala nu respectă nici pe departe criteriile comisiei europene.
România într-adevar, poate beneficia de aproximativ 30,5 miliarde de euro, dar doar 13,8 miliarde de euro sunt sub formă de granturi iar restul de 16,7 miliarde de euro sub formă de împrumuturi….cu dobânzi….

România trebuie să trimită acest Plan la Bruxelles, dar să conțină reforme și proiecte pe digitalizare pentru 20% din sumele alocate și proiecte verzi pentru 37% din fondurile alocate, iar proiectele de autostrazi și în general sistemul rutier nu sunt proiecte verzi.
Să spunem că PNRR va fi refăcut și va îndeplini toate criteriile europene până în luna aprilie, când trebuie trimis la Bruxelles, acele fonduri europene vor sosi cel mai devreme spre sfârșitul anului 2021.
Asta înseamnă că sunt puține șanse că ele să contribuie în mod semnificativ la creșterea veniturilor bugetare și a PIB-ului în 2021.
Oare să credem ce anunță Ministerul investițiilor și proiectelor europene, faptul că Guvernul finalizeze Planul actualizat de Redresare și Reziliență până pe 5 martie??????

Din punctul meu de vedere, deși am mai susținut acest lucru, singura soluţie rezonabilă și o șansă pentru români, este dezbaterea şi aprobarea în Parlamentul României, pentru că PNRR este al întregii ţări şi pentru toţi cetăţenii ei, nu doar al guvernării Iohannis-PNL-USR PLUS-UDMR.

Citeste si: https://turdanews.net/articole/actualitate/74954-28-de-scandalagii-sanctionati-la-cluj-pentru-incalcarea-normelor-de-convietuire-sociala.html

Citeste si: https://www.abcnewstransilvania.ro/politica/avram-gal-secretarul-adjunct/