fbpx

CJ Cluj amenință cu GREVA ADMINISTRATIVĂ ca reacție la noua lege a bugetului de stat

Structura anului școlar 2019-2020. Semestrul I va fi și mai scurt
13 februarie 2019
Doi tineri din Câmpia Turzii arestați pentru furt calificat
13 februarie 2019

CJ Cluj amenință cu GREVA ADMINISTRATIVĂ ca reacție la noua lege a bugetului de stat

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a transmis azi un comunicat de presă referitor la noua lege a bugetului de stat:

,,Asistăm la un asalt fără precedent al PSD-ALDE la adresa consiliilor județene performante.

Singurele informații la care avem acces indică o încărcare majoră a bugetului Consiliului Județean Cluj cu cheltuieli pe care nu le-am mai avut iar capitolul investiții este pus serios în dificultate. Aceste cheltuieli adăugate înseamnă aproximativ 35 de milioane de euro, sumă care, de fapt, nu se va mai putea regăsi în investiții. Pentru noi, 35 de milioane de euro este dublul bugetului pe care anul trecut l-am avut la dispoziție pentru drumuri județene.

Mecanismele de împărțire a bugetelor sunt total lipsite de transparență și ne sunt refuzați toți indicatorii necesari creionării bugetului județean, înainte de adoptarea de către Parlament a Legii bugetului de stat, fără vreo șansă pentru amendamente. Practic, vom fi puși în fața faptului împlinit.

Consider acest buget național ca fiind o răzbunare politică. De altfel, președintele PSD Liviu Dragnea, a și inclus Clujul pe lista celor care nu mai merită bugete pentru dezvoltare.

În această situație, fac apel la administrațiile publice locale care se regăsesc în situații similare nouă și le propun intrarea în GREVĂ ADMINISTRATIVĂ, ca reacție față de abuzurile noii Legi a bugetului de stat. ”   

PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN CLUJ

ALIN TIȘE

DYOMEDICA

BeTheme WordPress Theme