fbpx

Avram Gal: Parcul Municipal din Câmpia Turzii (Berc) – o resursă nefolosită

Un polonez cu legături puternice în China vrea să preia combinatul de la Câmpia Turzii
4 februarie 2020
La nivelul județului Cluj nu există drumuri judeţene pe care traficul rutier să fie blocat
5 februarie 2020

Avram Gal: Parcul Municipal din Câmpia Turzii (Berc) – o resursă nefolosită

Avram Gal, Președintele ALDE Câmpia Turzii, descrie pe contul dânsului de facebook, situația în care se află momentan Parcul Central din Câmpia Turzii, și obiectivele pe care el și le propune pentru reabilitarea și valorificarea acestui spațiu.

“Prin călătoriile mele, în diverse țări și comunități, am întâlnit zeci de posibile modalități de fructificare a resurselor pe care Parcul Municipal (Berc) le prezintă pentru Municipiul Câmpia Turzii.
Acum, acest parc nu este altceva decât o pădure în care tinerii cu probleme își fac veacul, fiind o adevărată amenințare la siguranța copiilor și a cetățenilor care doresc să se plimbe, să se joace sau să facă sport în parc.
În perioada în care am fost viceprimar, am inițiat o discuție cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca pentru ca studenții acesteia să preia parcul și să-l transforme într-unul dendrologic.
Ei urmau să reabiliteze parcul, să-l întrețină și să-l transforme în mod radical, dar din păcate interesele meschine ale politicii locale m-au îndepărtat din funcția de viceprimar, iar parcul a rămas în starea pe care o vedeți și dumneavoastră.
Propun ca, odată cu alegerea mea în funcția de primar, să revigorăm parcul și să-l transformăm într-o zonă de relaxare, liniște și reîncărcare spirituală pentru noi toți.
• Mini-zoo
• Parc de aventură
• Terenuri de sport
• Zonă de promenadă
• Zonă de picnic
• Zonă de meditație în natură
Acestea sunt doar câteva dintre funcțiile pe care le-ar putea dobândi Parcul Municipal.
Ideea cu Racoșa Navigabilă, adusă în discuție de actuala administrație, este una interesantă, doar că e și va rămâne atât: un proiect “de poveste” , la propriu, irealizabil.
Acum, lăsând ironia la o parte, avem o resursă pe care nicio altă administrație locală nu a știut să o valorifice, iar eu doresc să o punem în valoare, împreună, și să o transformăm, astfel încât să-și atingă potențialul maxim!
De ce?
Pentru că vrem și este necesar!

Avram Marius Gal
Președinte ALDE Câmpia Turzii