fbpx

ALDE Câmpia Turzii: Prin noi înșine sau … dacă suntem mici … prin alții

Matei Cristian este candidatul PNL pentru un nou mandat la Primăria Turda
21 februarie 2020
Protecția Consumatorului a trimis lista cu cele 5 restaurante clujene sancționate din cauza neregulilor găsite. Printre ele se află și unele locații ‘de fițe’
22 februarie 2020

ALDE Câmpia Turzii: Prin noi înșine sau … dacă suntem mici … prin alții

La 24 mai 1875, când Brătianu a format Partidul Național Liberal, cea mai veche formațiune politică din România, sloganul acestei formațiuni era „Prin noi înșine!”.

Asta însemna că liberalii vor să facă lucrurile prin forțe proprii, românul să nu se mai căciulească la mila marilor puteri, iar deciziile să se ia prin voința proprie a celor care conduc țara.
Acum, la peste 140 de ani de la acel moment marcant pentru istoria țării, conceptul de „Prin noi înșine!” este atât de mort, încât nu-l mai învie nici Viagra.
Un exemplu concret este cel al lui Dorin Lojigan, primarul de la Câmpia Turzii. În mai 2018, pe scena Festivalului Peștelui, Lojigan anunța că va reabilita Sala Sporturilor „Ioan Stanatiev”. Au trecut 2 ani, suntem în 2020, iar acum, același primar anunță că … Sala Sporturilor se va reabilita prin fondurile Companiei Naționale de Investiții.
Stați, nu vă grăbiți cu aplauzele pentru că sala nu se va reabilita azi sau mâine, ci … naiba știe când, iar asta deoarece anunțul lui Lojigan se referă la includerea sălii pe lista-sinteză a investițiilor pe care CNI le va derula … cândva.
De ce spunem că Lojigan s-a îndepărtat de sloganul „Prin noi înșine!”? Păi … în 2017 și 2018, Primăria Câmpia Turzii a realizat câte un excedent bugetar de aproximativ 2 milioane de lei … adică 4 milioane de lei economisiți la bugetul local. Păi din 4 milioane de lei reabilitau sala aia de se învârtea după soare, avea wireless și vestiare cu dușuri inteligente, dar la Câmpia Turzii nu s-a putut, pentru că … după excedentul realizat în 2017, Lojigan a aflat că Guvernul României dă bani mai puțini acelor primării care fac excedent bugetar.
Ce a făcut Lojigan în 2018 … tot excedent … asta deși ȘTIA că va primi bani mai puțini de la Guvern și că va trebui să cârpească bugetul, dar … a fost nevoie de excedent pentru cofinanțarea celor 7 proiecte europene depuse spre finanțare, din care 3 sunt semnate și … 1 (cel mai mic) este în lucru.
Că este management prost, că Lojigan confundă „viziunea pe termen mediu și lung” cu „sfântu Așteaptă” … nu știm, dar ceea ce știm este că anunțul primarului privind reabilitarea sălii de sport cu bani de la CNI nu are nici măcar o valoare reală, deoarece pe lista sinteză de investiții CNI a fost inclusă, în 2017, o altă sală … cea polivalentă de la Turda, la care CNI nu a efectuat o săpătură de fundație.
Dar … se pare că unii n-au învățat că atunci când se scarpină cu mâna altora, rămân cu mâncărimi. Și … ca să înțelegeți puțin cum funcționează timpul la Câmpia Turzii, în viziunea lui Lojigan, haideți să o zicem pe șleau.
În 2016, Lojigan, Tișe și Haiduc veneau cu un studiu de prefezabilitate privind Parcul Tetarom 5 de la Luna … acel parc nu există nici în 2020.
În 2017, Lojigan spunea într-un interviu pe patine că anul 2017 va fi anul marilor asfaltări, la Câmpia Turzii … nu s-au făcut decât cârpeli și lipituri.
În 2018, iarna, Lojigan semna contractul de finanțare pe PNDL privind reabilitarea străzilor din cartierul Șarât, respectiv: Nicolae Titulescu, Tudor Arghezi, Ionel Floașiu etc … nici până astăzi acele străzi n-au fost finalizate.
În 2019, Lojigan semna contractul de finanțare pe PMUD, pe care același primar îl considera CEL MAI BOGAT CONTRACT DIN ISTORIA ORAȘULUI … nivelul de implementare, în 2020 este … 0.
Bun … alte promisiuni deșarte și care se vor concretiza undeva după 26 iunie … 4040, mai aveți domnule primar? Nu de alta, dar abia așteptăm să ne plimbăm cu bicicletele electrice, până la Muzeul Ichtiologic, de unde să luăm autobuzul hibrid până la Palatul Cultural Modernizat și apoi să ne ducem cu gondola pe Racoșa Navigabilă până … în pânzele albe.

Departamentul de Comunicare ALDE Câmpia Turzii