fbpx

VIDEO: Un jandarm clujean bate cu bestialitate un bărbat: “Mă, io-s nime-n Cluju ăsta?!”. Reacția Jandarmeriei Cluj

INCENDIU la Câmpia Turzii. O anexă s-a făcut scrum
1 februarie 2020
METEO: Cel mai cald început de februarie înregistrat în România. Cum va fi vremea?
2 februarie 2020

VIDEO: Un jandarm clujean bate cu bestialitate un bărbat: “Mă, io-s nime-n Cluju ăsta?!”. Reacția Jandarmeriei Cluj

Imagini scandaloase au fost surprinse aseară în Piața Gării, din Cluj-Napoca. Un jandarm a fost filmat în timp ce înjura și lovea cu bestialitate un bărbat.

Incidentul s-a produs aseară, în jurul orei 22. Nu se știe ce l-a făcut pe jandarm să reacționeze astfel. În imaginile postate de portalul Știri de Cluj se vede cum bărbatul este luat pe sus și trântit la pământ. Deși omul nu ripostează, jandarmul îl lovește violent cu bocancul, nemulțumit, se pare, că nu i-a fost arătat respectul cuvenit. Chiar dacă în jur se adună o mulțime de oameni, niciunul nu intervine, nici măcar verbal, pentru a-l potoli pe angajatul Jandarmeriei.

IJJ Cluj a transmis un comunicat la prima oră a dimineții:

Vă confirmăm că cel care apare în imagini este subofiţer în cadrul IJJ Cluj.

Din informaţiile pe care  le deţin, subofiţerul se afla în zona gării într-o misiune de patrulare în timpul căreia a observat un conflict între două persoane. Jandarmul a încercat să aplaneze conflictul, să le despartă.

Din cauza stării de ebrietate a uneia din persoane, nu a fost posibil acest lucru, aceasta devenind agresivă şiînjurându-l pe jandarm.

Din ordinul comenzii unităţii, încă de azi noapte, a fost constituită o comisie de verificare. Din ce reiese din imaginile apărute în spaţiul public pe care şi noi le-am vizionat, este vorba despre un comportament agresiv, violent.

Urmează ca această comisie să stabilească întregul context în care s-a produs incidentul.

În cel mai scurt timp vom reveni cu explicaţii în acest sens.

Noi suntem primii interesaţi să aflăm şi să informăm publicul asupra acestui incident care nu face cinste unui cadru militar.”

UPDATE: În urma finalizării cercetării de către comisia de verificare constituită la nivelul unității a incidentului produs în seara zilei de 1 februarie 2020, în care a fost implicat un jandarm clujean, s-a dispus sesizarea Parchetului Militar Cluj-Napoca.

IJJ Cluj