fbpx

VIDEO: Detalii despre incendiul DEVASTATOR de la Luduș. Peste 700 mp dintr-un complex s-au făcut scrum

CJ Cluj a demarat licitația pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Cluj
28 septembrie 2020
COVID19: Număr îngrijorător de cazuri după weekend
28 septembrie 2020

VIDEO: Detalii despre incendiul DEVASTATOR de la Luduș. Peste 700 mp dintr-un complex s-au făcut scrum

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică seară, la un complex din Luduş, judeţul Mureş, unde au luat foc un centru de panificaţie, o parte din acoperişul unui restaurant şi o parte a unei terase. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale.

Flăcări uriașe au mistuit aseară unul dintre cele mai cunoscute restaurante din orașul Luduș, județul Mureș, precum și o parte dintr-o terasă aflată în apropiere. Pompieri din mai multe orașe s-au străduit 3 ore să stingă flăcările și să salveze clădirile aflate în zonă – un spital și o casă de locuit. Pagubele sunt uriașe, cu atât mai mult cu cât patronii dețineau și o brutărie, un atelier auto și o secție de lactate, care s-au făcut scrum.

Oamenii au văzut flăcările uriașe și au dat imediat alarma. Din fericire niciun angajat nu s-a aflat în incintă, dar focul s-a extins cu repeziciune si la atelierul auto, la birourile de contabilitate, au înghițit secția de lactate si mai apoi au distrus interiorul restaurantului.

“Ardea cu flacără violentă centrul de panificație, o parte din acoperișul restaurantului și o parte din terasa din imediata vecinătate. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 700 de mp”, a declarat Dan Daniel, reprezentatn ISU Târgu-Mureș.

Abia după 3 ore de luptă, pompierii și voluntarii din Târnăveni, Târgu Mureș, Luduș și Iernut au reusit să stingă incendiul, iar acum fac cercetări pentru a afla cauza de la care a pornit totul.

După trei ore de luptă contracronometru cu focul, incendiul a fost limitat și lichidat. Au ars: secția de lactate, un atelier mecanic, birourile de contabilitate, o brutărie și aproximativ 50mp din restaurant, toate aparținând complexului comercial Panem, au mai ars un gard ornamental din lemn și o parte din terasa din lemn a unui alt operator economic. Au fost salvate clădirile învecinate, după cum urmează: Policlinica aparținând spitalului orășenesc Luduș Dr. Valeri Russu, o casă de locuit și o terasă vecină. Din fericire incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale, nu au fost victime.