fbpx

Victor Alistar, după ce CSM a dat aviz NEGATIV pentru desființarea SIIJ: ‘În baza cooperării loiale, legiuitorul trebuie să țină seama. SIIJ trebuie întărită’

Avram Gal prin Asociația Evanghelică New Life a reparat acoperișurile caselor unor oameni nevoiași
11 februarie 2021
Minoră dată dispărută. Ai văzut-o?
12 februarie 2021

Victor Alistar, după ce CSM a dat aviz NEGATIV pentru desființarea SIIJ: ‘În baza cooperării loiale, legiuitorul trebuie să țină seama. SIIJ trebuie întărită’

victor-alistar
Victor Alistar, membru CSM din partea societății civile, a vorbit despre al doilea vot negativ pe care CSM l-a dat pentru desființarea SIIJ. Consiliul Superior al Magistraturii a decis să nu fie de acord cu desființarea Secției în formula propusă de Ministerul Justiției.

Alistar a explicat că votul a fost unul clar în favoarea menținerii SIIJ și a atenționat Guvernul României că trebuie să țină cont de decizia CSM, chiar dacă nu este obligat.

”Neacordarea garanțiilor de independență, dar și considerente expuse. Toate argumentele au fost puse pe masă. E al doilea aviz negativ. Votul a fost clar, nu a fost diferență de un singur vot, a fost 11 la 8. Acest aviz nu e unul obligatoriu din punct de vedere formal. Dar, în baza cooperării loiale, legiuitorul trebuie să țină seama de ea.

Este important ca această structură, SIIJ, să fie întărită. Independența justiției nu este un beneficiu pentru magistrat, ci pentru justițiabili.

Dacă se va încălca principiul de a nu se merge în regres, se va atac cu succes la CCR. Ar fi o decizie politică.”, a spus Victor Alistar, membru CSM, la Antena 3.

Citeste si: https://www.abcnewstransilvania.ro/news/consiliul-judetean-cluj-a-lansat-concursul-international-de-solutii-pentru-proiectarea-spitalului-pediatric-monobloc/