fbpx

Vasile Dâncu ar putea fi numit, joi, în ședința CEX, președintele Consiliului Național al PSD

Drept la replică, Avram Gal: Domnule Lojigan, singurii care vă vor pune frână sunt cetățenii!
29 iulie 2020
25 000 de pistoale noi intră în dotarea Poliției Române
30 iulie 2020

Vasile Dâncu ar putea fi numit, joi, în ședința CEX, președintele Consiliului Național al PSD

Gal Avram

Sociologul clujean Vasile Dâncu ar urma să fie numit în fruntea Consiliului Național al PSD, în cadrul ședinței Comitetului executiv de joi – au informat surse din cadrul partidului pentru G4Media. Ar exista în continuare voci care se opun numirii lui Dâncu – inforează aceleași surse – motiv pentru care decizia lui Marcel Ciolacu nu e definitivată în acest moment, scrie g4media.ro

Conform informațiilor G4Media, Dâncu și-ar fi asumat o serie de măsuri pentru revigorarea unor organizații locale de partid, printre care și cea a PSD Cluj, în cazul în care va prelua, joi, conducera Consiliului Național.

Reamintim că informația privind readucerea lui Vasile Dâncu în structura de conducere a PSD este vehiculată încă din primăvara acestui an. De altfel, Dâncu a confirmat în mai multe rânduri că a fost invitat să revină în echipa de conducere a PSD, alături de Ciolacu, și că ar fi dispus să o facă, „pentru că PSD are nevoie să fie reformat”.

„După alegerile prezidențiale din 2019 am fost invitat de către președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu și de secretarul general, Paul Stănescu, să particip cu ceea ce pot eu la un grup de reflecție pentru reformarea partidului și chiar pentru a participa la contrucția viitoare a unei echipe de conducere a partidului. (…) Încă reflectez asupra unei posibile candidaturi. Dar, dincolo de acestea, cred că trebuie ca intelectualii de stânga să fie alături de conducerea interimară a PSD pentru a gândi viitorul partidului și al stângii. Cred că Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, la care se adaugă Sorin Grindeanu și Gabriela Firea, au o misiune foarte dificilă în a gestiona o criză internă, în a schimba din mers lucrurile, în a reorganiza partidul după ce interimatul a devenit o adevărată instituție în ultimii trei ani; pe de altă parte trebuie și să reziste unui asalt din partea puterii. Cei care pornesc lupte interne pentru a păstra un anumit monopol vor trebui limitați în acțiunea lor de către oamenii responsabili din PSD”, comenta Dâncu în februarie, 2020, pentru publicația transilvaniareporter.ro, pe care o patronează.

Vasile Dâncu s-a reînscris în PSD în 2019, în cadrul organizației din județul Bistrița Năsăud, de unde a și plecat oficial propunerea pentru ca el să preia șefia Consiliului Național, având susținrea mai multor organizații din Ardeal.

BeTheme WordPress Theme