fbpx

Valeriu Gheorghiță: Recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool în preajma vaccinării

Covid19: Numărul persoanelor internate la Cluj a ajuns la 666
16 februarie 2021
Proteste în fața restaurantelor azi la Cluj, după ce localurile au fost închise din nou
16 februarie 2021

Valeriu Gheorghiță: Recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool în preajma vaccinării

valeriu-gheorghita-alcool
Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, susține că alcoolul nu are o legătură directă asupra eficacității vaccinului anti-COVID. Totuși, medicul îi sfătuiește pe cetățeni să evite consumul de alcool deoarece duce la scăderea imunității.

Medicul Valeriu Gheorghiță le recomandă cetățenilor să nu consume alcool în preajma vaccinării. Alcoolul nu influențează în mod direct efectul vaccinului, însă scade imunitatea celui care l-a consumat, a precizat Gheorghiță.

„Categoric descurajam și recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool. De aceea persoanele care au această obișnuință… trebuie să înțelegem că prin consum de lungă durată vom înregistra o scădere a răspunsului imun, deci este un motiv de imunodepresie, de diminuare a răspunsului imun post vaccinare. În condițiile în care în ziua vaccinării sau după există o expunere la cantități variabile de alcool, nu există un impact direct asupra eficacității vaccinului sau asupra profilului de siguranță, altul decât cel legat strict de consumul de alcool. Nu există date care să arate un profil de siguranță nefavorabil, dar evident că nu recomandăm consumul de alcool în nici un context”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Mediafax.

Citeste si: https://cluj24.ro/foto-se-surpa-blocurile-din-floresti-de-pe-valea-garboului-47446.html

Citeste si: https://www.abcnewstransilvania.ro/news/spitalul-din-campia-turzii/