fbpx

Este permisă imunizarea femeilor gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate cu vaccinurile anti COVID-19?

O tânără din Câmpia Turzii a fost lovită de un excavator în fața casei. Șoferul era BEAT și fără permis
26 ianuarie 2021
Avram Gal , secretarul executiv ALDE despre fuziunea cu ProRomânia
26 ianuarie 2021

Este permisă imunizarea femeilor gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate cu vaccinurile anti COVID-19?

Este permisă imunizarea femeilor gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate cu vaccinurile anti COVID-19 Pfizer-BioNTech și Moderna. Înainte de a lua această decizie, este recomandat să consultați un medic.
covid-19


👶 Datorită mecanismului de acțiune al vaccinurilor ce utilizează ARN-ul mesager, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) consideră că este puțin probabil ca vaccinarea să prezinte un risc specific pentru femeile gravide.

👶 Companiile care au dezvoltat cele două vaccinuri anti COVID-19, nu au făcut studii specifice pentru a observa efectele vaccinării la femeile gravide și la cele care alăptează. În aceste două cazuri, este recomandat ca înainte de a lua o decizie, să discutați cu medicul specialist. Acesta poate să vă ajute să evaluați o balanță risc-beneficiu, individualizată pentru fiecare pacientă în parte.


👶 În cazul femeilor de vârstă fertilă ce plănuiesc să rămână însărcinate, comunitatea științifică medicală nu se așteaptă ca vaccinurile bazate pe tehnologia ARNm să conducă la infertilitate.


👶 Decizia de vaccinare vă aparține în totalitate. Vă recomandăm să cereți sfatul medicului de familie sau al medicului curant înainte să luați această hotărâre.

Citeste si: Prefectura Cluj da detalii despre cazurile de “COVID19 britanic” • RefleqtMedia

Citeste si: ANUNȚ: În atenția cetățenilor municipiului Câmpia Turzii | Stiri de ultima ora din Cluj-Napoca (abcnewstransilvania.ro)