fbpx

Vaccinarea PROFESORILOR ar putea începe săptămâna aceasta. De ce nu au fost vaccinați înainte de începerea școli? Vezi răspunsul autorităților!

De ce au apărut noi tulpini SARS-CoV-2?
22 februarie 2021
METEO: Vremea se încălzește însă nu vine încă primăvara…
22 februarie 2021

Vaccinarea PROFESORILOR ar putea începe săptămâna aceasta. De ce nu au fost vaccinați înainte de începerea școli? Vezi răspunsul autorităților!

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna aceasta.

El a spus că profesorii nu au putut fi vaccinați împotriva COVID-19 înainte de începerea școlii, din cauza numărului insuficient de doze de vaccin livrate de companiile producătoare.

„Dar am creat o modalitate și un scenariu pentru a putea vaccina personalului din învățământ, a celor care nu sunt încă programați și vaccinați, începând probabil chiar de săptămâna viitoare, deși am anunțat de la 1 martie. Însă din evaluările pe care le avem din fiecare județ, cred că vom fi în măsură ca de săpămâna viitoare, din a doua parte a săptămânii, să putem începe vaccinarea personalului din învățământ cu prioritate”, a spus Gheorghiță la Digi24.

El a spus că nu va mai fi nevoie de o programare în platforma de vaccinare, astfel încât profesorii să nu mai fie nevoiți să aștepte eliberarea unui loc.

„Datele sunt centralizate de fiecare unitate de învățământ și trimise către inspectoratele școlare. În colaborare cu DSP se stabilesc locațiile unde se va derula activitatea de vaccinare. În principiu, în fiecare județ sunt circa 2 locații. În București sunt aproximativ 22 de cabinete care probabil vor fi arondate către Romexpo”, a explicat el.

„Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învățământ. Vorbim de aproximativ 60.000 de persoane, în afara celor care sunt deja vaccinate sau programate. Luni avem ultima evaluare, finalizăm procedurile”, a spus Gheorghiță.

Sursa: digi24.ro