fbpx

Ministerul Sănătății: Cum funcționează vaccinul AstraZeneca?

Măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus
18 februarie 2021
Trei bărbați arestați pentru trafic de DROGURI la Cluj
18 februarie 2021

Ministerul Sănătății: Cum funcționează vaccinul AstraZeneca?

AstraZeneca-vaccin-mistrul-sanatatii
Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca conține un adenovirus non-uman care nu se poate replica și nu poate provoca boli.


Adenovirusul a fost modificat pentru a conține informația necesară producerii proteinei spike (cea care se găsește pe suprafața virusului SARS-CoV-2). Odată ce vaccinul este administrat, adenovirusul furnizează această informație către celulele umane, care încep să producă proteina spike.


Sistemul imunitar al persoanei va trata această proteină spike ca fiind străină și va produce un răspuns imun – anticorpi și celule T – împotriva sa.
Dacă persoana vaccinată intră în contact cu virusul SARS-CoV-2, sistemul imunitar îl va recunoaște și va fi pregătit să-l atace: anticorpii și celulele T vor lucra împreună pentru a elimina virusul, protejând astfel organismul împotriva COVID-19.

Citeste si: https://turdanews.net/articole/actualitate/74963-covid-19-182-de-cazuri-noi-la-cluj-in-ultimele-24-de-ore.html

Citeste si: https://www.abcnewstransilvania.ro/news/mastile-cu-supapa-nu-sunt-recomandate-pentru-a-fi-utilizate-in-contextul-pandemiei-de-coronavirus/