fbpx

Un polițist clujean a salvat o bunicuță și pe nepotul acesteia dintr-un incendiu

Hoț de locuințe prins în flagrant la Mureș
12 februarie 2020
Femeie lovită de mașină la Cluj. Un doctor i-a dat primul ajutor
12 februarie 2020

Un polițist clujean a salvat o bunicuță și pe nepotul acesteia dintr-un incendiu

,,Am inspirat adânc şi am intrat. Când am ajuns lângă ea am observat că se sprijinea de pragul uşii, era confuză. Am luat-o de mână, i-am zis să mă urmeze, însă se deplasa cu dificultate. Am luat-o în braţe şi am coborât pe casa scării, până la parter… ” așa a reușit colegul nostru, care a ajuns primul la imobilul în care se manifesta un incendiu, să salveze o bunică în vârstă de 76 de ani.

Este vorba despre agent principal de poliție Cosmin Cătinaș din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție, pe care îl felicităm pentru curajul de care a dat dovadă!

Am aflat mai multe despre această misiune chiar de la Cosmin:

,,La ora 07:50 am fost dirijaţi să ne deplasăm pe Aleea Padin unde a izbucnit un incendiu într-o locuinţă.
În aproximativ 3 minute am ajuns la adresa indicată unde am observat că dintr-un apartament situat la etajul 1 ieşea fum. În faţa blocului se afla apelantul, un tânăr…era agitat şi dezorientat, vorbea la telefon. L-am întrebat pe acesta dacă mai sunt persoane în apartament. Acesta ne-a răspuns că bunica sa, în vârstă de 76 de ani, a rămas înăuntru.
Împreună cu el am intrat în casa scării, am urcat la etaj. Uşa locuinței era larg deschisă; în apartament era un fum dens, vizibilitatea fiind extrem de redusă.
M-am aplecat pentru a încerca să văd ce e în apartament, moment în care, după încăperea în care se manifesta focul, în pragul unei uşi, am observat-o pe femeie.
Am inspirat adânc şi am intrat. Când am ajuns lângă ea am observat că se sprijinea de pragul uşii, era confuză. Am luat-o de mână, i-am zis să mă urmeze, însă se deplasa cu dificultate. Am luat-o în braţe şi am coborât pe casa scării, până la parter”.

Atât bunica, cât și nepotul acesteia au fost transportați la spital pentru investigații de specialitate, starea lor fiind bună în acest moment.