fbpx

Ultima zi dintr-o campanie electorală atipică, amânată luni de zile din cauza pandemiei

Cum votăm în pandemie? Regulile care trebuie respectate în secțiile de vot
25 septembrie 2020
Daciana Constantea – invitată specială la București, în cadrul emisiunii Creatori de Destine
25 septembrie 2020

Ultima zi dintr-o campanie electorală atipică, amânată luni de zile din cauza pandemiei

Vineri este ultima zi de campanie electorală pentru alegerile locale, aceasta urmând să se încheie sâmbătă, la ora 7,00.

Numărătoarea inversă pentru alegerile locale a început, vineri fiind ultima zi de campanie electorală pentru candidații înscriși în cursa pentru primării și consiliile județene și locale. Desfășurată în condiții fără precedent din cauza pandemiei de coronavirus, campania se încheie sâmbătă, la ora 7,00. De altfel, bătălia la sfârșitul căreia vom afla cine va conduce administrațiile locale a fost amânată luni de zile din cauza pandemiei. La fel ca la scrutinul din urmă cu patru ani, alegerile au loc într-un singur tur, iar procesul electoral ar putea fi îngreunat ca urmare a măsurilor de protecție sanitară din secțiile de votare.

Campania electorală a început pe 28 august şi a fost una atipică. Pentru prima oară, aceasta s-a desfăşurat în condiţii stricte de securitate sanitară, generate de pandemia de coronavirus.

Ultima zi de campanie se desfăşoară tot în stare de alertă pe teritoriul României, aceasta fiind prelungită cu încă 30 de zile începând cu data de 15 septembrie.

Numai în București, peste 100 de candidați își vor disputa fotoliul de Primar.