fbpx

Trei adolescenți din Cluj cercetați pentru multiple furturi. Ce ne recomandă polițiștii?

Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca vă invită la celebrarea Zilei de 24 Ianuarie – Unirea Principatelor Române
16 ianuarie 2020
Bărbatul care a spart mai multe autoturisme în Turda, a fost arestat!
16 ianuarie 2020

Trei adolescenți din Cluj cercetați pentru multiple furturi. Ce ne recomandă polițiștii?

Gal Avram

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au identificat trei tineri bănuiți de comiterea unor furturi.

În fapt, la data de 21/22 decembrie 2019, doi tineri în vârstă de 16 și 18 ani, din Apahida, respectiv Jucu, ar fi pătruns în locuința unei persoane din Jucu de Sus, iar din interior ar fi sustras trei telefoane mobile și circa 500 de lei. În urma identificării acestora, telefoanele mobile au fost recuperate.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, a fost identificat un minor în vârstă de 15 ani, din comuna Apahida, bănuit că, în perioada mai octombrie 2019, ar fi pătruns prin efracție, de două ori, în locuința unei persoane Jucu de Sus, sustrăgând circa 4.000 de lei, precum și alte bunuri.

În continuare se efectuează cerceetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută de Codul penal.

RECOMANDĂRI PENTRU A NU DEVENI VICTIME ALE INFRACȚIUNII DE FURT:

Asigurati-vă că ați încuiat ușa, chiar și când sunteți în casă;
Montați o încuietoare de calitate și un sistem de alarmă;
Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele necunoscute pe care le sesizaţi în spaţiile comune ale blocului pe cine caută, ba chiar alertaţi mai mulţi vecini –  aceste întrebări descurajează posibilii infractori;
Nu permiteţi accesul în locuinţă a persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii;
BeTheme WordPress Theme