fbpx

Toate școlile din Cluj-Napoca, Florești și Triteni se ÎNCHID de joi

Covid19 Update: Clujul e din nou în top cu 228 de teste pozitive, în ultimele 24 de ore
20 octombrie 2020
În Cluj-Napoca, Florești și Triteni vor fi impuse noi restricții. Masca devine obligatorie pe stradă!
20 octombrie 2020

Toate școlile din Cluj-Napoca, Florești și Triteni se ÎNCHID de joi

Inspectoratul Școlar Județean Cluj monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivelul județului Cluj, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice, precum și de resursele, respectiv infrastructura unităților de învățământ preuniversitar.

Prin urmare, astăzi, 20 octombrie 2020, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, se înregistrează următoarea situație:

  282 unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

 110 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 31 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/ instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi, din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Data de referință pentru aceste informații este 20 octombrie 2020, ora 12:00.

Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul Școlar Județean Cluj  transmit zilnic informările privind situația scenariilor adoptate la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj.

Miercuri va fi ultima zi de școală cu prezență în bancă pentru elevii clujeni. Toate unitățile de învățământ trebuie închise ca măsură obligatorie care trebuie luată în cazul în care rata de incidență cumulată în interval de 14 zile a depășit 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

În Cluj-Napoca s-a depășit această rată ieri, 19 octombrie, ajungând la 3,02 infectări la mie.

Situația este aceeași și în cazul comunei Florești și în Triteni, unde a fost depășită rata de infectare cu COVID-19. Se trece la scenariul 3, în Cluj-Napoca, Florești și Triteni.

În prezent, în școlile din tot județul sunt 122 de elevi cu COVID, din 57 unități de învățământ, și 61 cadre didactice, din 45 unități de învățământ.