fbpx

Suspiciuni de Pestă Porcină Africană la două exploatații din comuna Săndulești

Cluj: 30 de persoane audiate într-un dosar de Trafic de Droguri
24 septembrie 2020
Dej: Și-a amenințat iubita cu un pistol, apoi i-a lovit mașina
24 septembrie 2020

Suspiciuni de Pestă Porcină Africană la două exploatații din comuna Săndulești

Astăzi, 24.09.2020, prefectul de Cluj Mircea Abrudean a condus ședința Comitetului Local de Combatere a Bolilor Cluj, organizată în vederea evaluării suspiciunii de Pestă Porcină Africană la două exploatații din comuna Săndulești, județul Cluj și a măsurilor și obligațiilor ce decurg din Planul de măsuri pentru combaterea PPA.

În cadrul reuniunii s-au luat măsuri privind limitarea și combaterea Pestei Porcine Africane către zonele limitrofe, astfel încât să se evite apariția unor noi focare, având în vedere gradul ridicat de contagiune al bolii.

Cele două cazuri au fost descoperite ieri la Copăceni.

Potrivit autorităților locale deocamdată nu se poate vorbi de un focar, se așteaptă rezultatele de la București care vor spune cu certitudine dacă este pestă porcină sau „altceva” dar toate indiciile converg spre această ipoteză.

Animalele suspecte de pestă porcină găsite într-o gospodărie particulară au fost eutanasiate și îngropate ulterior. Deocamdată Direcția Sanitar-Veterinară Cluj nu a făcut alte recomandări decât la „mișcarea animalelor” înspre târguri să fie stopată până la luarea unor măsuri suplimentare , scrie http://turdanews.net