fbpx

Spitalul Clujana devine spital suport Covid19, începând de joi

Covid19: 69 de cazuri confirmate azi la Cluj
12 octombrie 2020
Numărul cazurilor active Covid19 în Turda, Câmpia Turzii și comunele arondate
12 octombrie 2020

Spitalul Clujana devine spital suport Covid19, începând de joi

Spitalul Municipal Clujana va prelua cazuri de bolnavi infectați cu Sars-Cov-2 din această săptămână, transmite actualdecluj.ro

Clujul va ajunge la patru spitale care tratează pacienți infectați cu Sars-Cov-2. Spitalul Municipal Clujana intră de joi (15 octombrie)  în linie Covid și va aduce cu sine și  creșterea numărului de locuri destinate celor cu forme severe care au nevoie de îngrijire pe ATI.

*35 de locuri ATI are Clujul în acest moment pentru cazurile Covid-19. După intrarea Clujana, numărul va ajunge la 50.

*Autoritățile iau în calcul și redeschiderea clinicii Medicală 1 de la Spitalul Județean, dar asta depinde de evoluția epidemiologică din următoarea perioadă.La Medicală 1 sunt încă 30 de paturi ATI.

În ultima săptămână la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj s-au discutat mai multe posibilități pentru creșterea, în primul rând, a locurilor de ATI destinate bolnavilor infectați cu Sars-Cov-2, Clujul confruntându-se cu o creștere semnificativă a numărului de cazuri. Deși s-a evitat pe cât posibil transformarea unor spitale în centre de primire a pacienților cu Sars-Cov-2, medicii nu mai au ce să-i trateze pe toți și este nevoie de o nouă unitate suport, fiindcă în prezent sunt sute de pacienți diagnosticați și puși pe liste de așteptare.

Astfel, de joi Clujana va deveni spital suport Covid și se va încerca degrevarea celor trei unități care preiau în acest moment cazuri, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Recuperare. Toate cele trei funcționează la capacitate maximă.