fbpx

Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca devine Spital Covid19

Maternitatea de la Spitalul Județean Mureș riscă să fie închisă?!
13 octombrie 2020
CJ Cluj promite refacerea acceselor la proprietățile situate pe drumurile județene
13 octombrie 2020

Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca devine Spital Covid19

În condițiile creșterii majore din ultima perioadă a numărului de internări cu patologie COVID-19, la nivelul județului Cluj, pe baza datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat luni Hotărârea nr. 49 privind introducerea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în categoria unitate sanitară pentru preluarea și tratarea pacienților pozitivi la COVID -19.
➡️ Conform hotărârii CJSU Cluj, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca va lua toate măsurile de pregătire, reorganizare și funcționare pentru a deveni, în cel mai scurt timp posibil, spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19, după finalizarea procedurilor legale specifice în vederea autorizării sanitare.
➡️ De asemenea, prin Hotărârea nr. 50 s-au luat câteva măsuri privind funcţionarea unităţilor de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, după cum urmează:
🔹trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu” Cluj-Napoca, începând cu data de 13.10.2020;
🔹trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Liceul Teoretic Creștin “Pro Deo” Cluj-Napoca, începând cu data de 13.10.2020;
🔹trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Primară “Horea” Cluj-Napoca – Structura 1, începând cu data de 13.10.2020.