fbpx
Connect with us

Actualitate

Spectacol-TEST la Opera din Cluj, fără MASCĂ. Intrarea va fi doar pentru cei vaccinați!

Published

on

Opera Națională Română din Cluj-Napoca își redeschide porțile sâmbătă, 15 mai, pentru premiera spactacolului Faust, doar pentru cei care au schema completă de vaccinare. Acesta este organizat în cardul unui proiect-pilot gândit pentru relaxarea sectorului cultural, grav afectat de pandemia de Covid-19.

Proiectul-pilot, inițiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, permite strict accesul spectatorilor vaccinați cu schema completă împotriva Covid-19, de la al căror rapel a trecut o perioadă de cel puțin 10 zile.

Sala Operei se deschide după un an

Cortina se ridică cu o operă în concert, prezentată în premieră: Faust de Charles Gounod, cu o distribuție de talie internațională care îi are ca invitați speciali pe tenorul Ștefan Pop, basul Szabo Balint și baritonul George Petean.

La un an de la închiderea sălii de spectacole, suspendarea evenimentelor oferite cu sala plină și prezentarea a peste o sută de transmisiuni online, artiștii teatrului liric clujean își reiau activitatea în aplauzele publicului datorită acestui prim test al programului-pilot.

Cum se va face accesul spectatorilor

Accesul spectatorilor va fi atent monitorizat pentru respectarea tuturor normelor de siguranță și protecție.
Programul-pilot al Ministerului Culturii urmărește o serie de condiții precise, stabilite la nivel național, ce trebuie îndeplinite în totalitate de publicul spectator:

 •  Evenimentul este deschis doar persoanelor vaccinate cu schema completă împotriva virusului COVID-19 și de la căror rapel a trecut o perioadă de cel puțin 10 zile.
 • Gradul de ocupare a sălii de spectacole va fi de aproximativ 70%, urmând ca pe viitor, în funcție de evoluția epidemiologică, să se extindă către toți iubitorii de artă.
 • Accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza propriei cărți de identitate, scanată prin platforma pusă la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), de personalul abilitat al instituției, care certifică electronic schema completă de vaccinarea împotriva COVID-19 (ciclul complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate).
 • Întregul personal al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este vaccinat cu schema completă de vaccinare sau testat cu test PCR cu mai puțin de 72 de ore înainte de eveniment.

Nu vă luați bilet dacă nu ați fost vaccinat

 •  Spectatorii străini sau români vaccinați într-o altă țară vor prezenta o dovadă care atestă vaccinarea cu schema completă împotriva virusului COVID-19 emisă de autoritățile țării respective.
 •  Participanții la eveniment vor fi informați și își vor oferi acordul pentru prelucrarea datelor personale în scopul monitorizării ulterioare a evenimentului (nume și prenume; număr de telefon; adresă de e-mail; acordul scris privind luarea la cunoștință a tuturor obligațiilor de participare), fiind totodată de acord să colaboreze, la nevoie, cu instituțiile avizate ale statului.
 •  Biletul achiziționat de spectatori nevaccinați NU va asigura accesul acestora la evenimente. Totodată, contravaloarea biletelor achiziționate de aceștia NU va fi returnată.

Publicul va intra în sală pe 9 porți de acces

 •  Intrarea publicului în sala Operei se va face gradual și clar direcționat pe 9 porți de acces, pentru a evita interacțiunile îndelungi ale participanților.
 •  Accesul publicului se va face cu cel puțin 1 oră înainte de spectacol. Ușile Operei se închid cu 15 minute înainte de începerea reprezentației.
 •  Participanții își asumă faptul că purtarea măștii NU este obligatorie în timpul spectacolului și că riscul de a contacta boala COVID-19 – deși redus semnificativ – se menține.
 •  Organizatorii NU se fac responsabili în cazul în care, în urma participării la eveniment, membri ai publicului vor fi confirmați cu boala COVID-19.

Opera Faust are o distribuție de excepție

Distribuția premierei reunește trei invitați de excepție: apreciatul tenor Ștefan Pop – invitat special al premierei și interpretul rolului titular, basul invitat Szabo Balint (Mephistopheles) și reputatul bariton George Petean (Valentin), alături de soprana Diana Țugui (Marguerite), mezzosopranele Alexandra Leșiu (Siebel) și Liliana Neciu (Marthe) și basul Corneliu Huțanu (Wagner), acompaniați de Corul și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta Maestrului David Crescenzi și în concepția artistică a regizorului Rareș Trifan.

Biletele evenimentului se vor achiziționa strict online, pe site-ul www.bilete.ro, pentru a putea îndeplini toate reglementările aflate în vigoare și implică asumarea și acceptarea prelucrării datelor, precum și colaborarea la nevoie cu instituțiile avizate ale statului.

Siguranța publicului, a artiștilor și întregului personal al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este prioritară, organizatorii respectând cu atenție toate normele și recomandările prevăzute de lege.

„Pentru a ne bucura pe deplin de revederea în sala de spectacole, vă rugăm să parcurgeți cu atenție Regulamentul complet dedicat spectatorilor în cadrul acestui program pilot, care poate fi consultat pe site-ul oficial al instituției. Vă mulțumim pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție și vă așteptăm din nou cu drag la Operă!”, au mai precizat reprezentanții instituției.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele Știri

Actualitate2 ore ago

4 noi rute de vacanță debutează de pe Aeroportul Internațional Cluj

4 noi rute Wizz Air debutează de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj Cluj-Napoca, 11 iunie 2021: Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj...

Actualitate2 ore ago

Trei tineri răniți în urma unui accident grav, în Mociu

Un accident grav a avut loc vineri după-masa în localitatea clujeană Mociu. Trei tineri răniți în urma unui accident grav,...

Actualitate18 ore ago

Dorin Lojigan: Au început lucrările la Bazinul Didactic de Înot din Câmpia Turzii

𝗔𝘂 î𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁 𝗹𝘂𝗰𝗿ă𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗹𝗮 𝗕𝗮𝘇𝗶𝗻𝘂𝗹 𝗗𝗶𝗱𝗮𝗰𝘁𝗶𝗰 𝗱𝗲 Î𝗻𝗼𝘁, transmite Primarul Dorin Lojigan pe contul dânsului de social media. ,,Acesta a...

Actualitate18 ore ago

Turda: Situl poluat de la Poșta Rât se transformă în spațiu verde

Primăria Turda: Transformăm situl poluat de la Poșta Rât în spațiu verde. În perioada, 1954-1983, în această zonă au fost...

Actualitate18 ore ago

Cluj: Se redeschide Bazinul Olimpic Grigorescu. Intrarea va fi pe bază de PROGRAMARE

Primăria Cluj-Napoca și RADP Cluj- Napoca anunță redeschiderea Bazinului Olimpic Grigorescu începând de miercuri, 16 iunie 2021. Într-o primă etapă...

Actualitate18 ore ago

Bărbatul de 96 de ani dispărut de acasă a fost găsit MORT într-un cimitir din Cluj

Horea Ioan, bărbatul de 96 de ani, plecat voluntar de la domiciliul său din Cluj-Napoca, a fost identificat fără viață,...

Actualitate18 ore ago

Apel Umanitar: Dorin Roșu – fost fotbalist la CSM Reșița, Armătura Zalău și ISCT – se luptă cu o boală cruntă! Hai să îl ajutăm împreună!

Dorin Roșu este cunoscut în Câmpia Turzii pentru meciurile magistrale pe care acesta le-a făcut în tricoul „gialo-blu”, iar cetățenii...

Actualitateo zi ago

CFR și alte companii feroviare pun în circulație Trenurile Soarelui: Cum poți ajungi la mare pe calea ferată în această vară?

TRENURILE SOARELUI 2021: Cum poți ajungi la mare pe calea ferată în această vară. Lista trenurilor spre litoral CFR Călători...

Actualitateo zi ago

Noaptea Muzeelor are loc în acest weekend la Cluj

Noaptea Europeană a Muzeelor are loc și în acest an la Cluj-Napoca, după ce ediția de pandemie din anul trecut...

Actualitateo zi ago

Cluj-Napoca: Deschiderea sezonului de canotaj pe lacurile Chios și Gheorgheni

Primăria Cluj-Napoca și RADP anunță deschiderea sezonului de agrement pe lacurile Chios (Parcul Central) și Gheorgheni 1 începând de sâmbătă,...

Actualitateo zi ago

VIDEO: Accident în localitatea clujeană Luncani

Un accident rutier a avut loc în urmă cu câteva minute în localitatea clujeană Luncani, pe direcția spre Câmpia Turzii....

Actualitateo zi ago

Pieton lovit MORTAL de un TIR pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca

Un pieton a fost accidentat mortal, joi seara, pe Bulevardul Muncii, din Cluj-Napoca, de un camion. Polițiștii fac cercetări pentru...

Actualitateo zi ago

Bărbat lovit de tren în zona gării Someșeni din Cluj-Napoca, în timp ce lucra la o garnitură

Joi seara a avut loc un accident de tren în zona gării Someşeni din Cluj-Napoca. Se pare că un bărbat...

Actualitateo zi ago

METEO: La Cluj se anunță un weekend plin cu ploi și descărcări electrice

Vineri, 11 iunie, maximele se vor situa în jurul temperaturii de 23 de grade Celsius, iar minimele, 12 grade, pe...

Actualitateo zi ago

Adoptarea facturării electronice, economii de 100 miliarde la bugetul statului

Adoptarea facturării electronice, economii de 100 miliarde la bugetul statului Adoptarea facturării electronice în România ar permite economisirea la bugetul statului...

Actualitate2 zile ago

Avram Gal, vicepreședinte ALDE: “Ceea ce avem nevoie este o justiție independentă, decuplată de politic și alte entități, care să nu facă rabat de la acest principiu: Nimeni nu este mai presus de lege!”

Avram Gal, vicepreședinte ALDE: “Ceea ce avem nevoie este o justiție independentă,  decuplată de politic și alte entități, care să...

Actualitate2 zile ago

Cluj: Doar 5 cazuri noi de covid în județ. Au rămas 31 de persoane internate pe ATI

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi, ISU și SAJ) – 361;🔴 Persoane verificate cu privire la...

Actualitate2 zile ago

Discursul primarului din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, cu ocazia Zilei Eroilor

În accepțiunea clasică, eroii sunt acei oameni care, pentru un scop nobil sau pentru un principiu asumat, au renunțat la...

Actualitate2 zile ago

Ziua Eroilor, marcată la Cluj prin depuneri de coroane la monumentele eroilor din județ

Joi, 10 iunie 2021, cu prilejul sărbătoririi Zilei Eroilor și a Zilei Înălțării Domnului, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius...

Actualitate2 zile ago

CE: România, vizată de 4 noi proceduri de infringement în domeniul deșeurilor şi biodiversităţii

România este vizată de patru proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor în domeniul mediului, respectiv protecţia împotriva speciilor alogene invazive,...

Tendințe