fbpx

Sibiul va primi 35 de ambulanțe noi. Ministrul Sănătății caută locație pentru un nou Spital Județean de Urgență

Ioan Matei Godja, CEO al Electro Mat Prompt – Succesul unui tânăr Maramureșean
2 noiembrie 2018
INCENDIU Devastator la o Fermă din Cluj
3 noiembrie 2018

Sibiul va primi 35 de ambulanțe noi. Ministrul Sănătății caută locație pentru un nou Spital Județean de Urgență

Sorina Pintea, ministrul Sănătății se află astăzi în județul Sibiu, acolo unde a efectuat o vizită la Spitalul Clinic Județean de Urgență și la posibilele locații identificate în vederea construcției unui nou spital județean de urgență.

 De asemenea, ministrul Sănătății a discutat cu reprezentanții comitetului director al spitalului județean, șefii de secție, conducerea Direcției de Sănătate Publică Sibiu, cei ai Casei Județene de Asigurări și autoritățile locale.

 “Există voință politică pentru construirea unui nou spital la Sibiu și mă bucur că există și consens la nivel local. Până anul viitor, atunci când va fi organizat aici Summitul Consiliului UE, spitalul județean nu poate fi reabilitat, dar este nevoie de o igienizare corectă și amplă. Suntem pregătiți ca, eventualele cazuri apărute în timpul evenimentelor să fie preluate și de către alte unități sanitare din zonă”, a declarat ministrul Sănătății.

 Ministrul Pintea a mai spus că, anul acesta, după o analiză în funcție de priorități,  Ministerul Sănătății a alocat spitalului județean peste 2,4 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente medicale și va mai aloca încă 2 milioane de lei tot pentru achiziția de aparatură.

 Mai mult, în cursul lunii iunie a fost montat în unitatea sanitară și este funcțional  un aparat RMN achiziționat de către Ministerul Sănătății în cadrul proiectului derulat în parteneriat cu Banca Mondială. Au fost deja realizate 1000 de investigații cu acest aparat.

 Sorina Pintea a mai anunțat că după finalizarea achiziției care se află în derulare la Departamentul pentru Situații de Urgență, un număr de 35 ambulanțe vor fi repartizate la Sibiu, care vor înlocui mașinile vechi din parcul auto.