fbpx

Și restaurantele cu igluuri din Cluj au fost amendate. Vezi de ce!

Turdean prins beat la volan de către polițiști
6 februarie 2021
Minoră dată dispărută. Ai văzut-o? Sună la 112
7 februarie 2021

Și restaurantele cu igluuri din Cluj au fost amendate. Vezi de ce!

Pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19 și impunerea respectării măsurilor instituite pe perioada stării de alerta, dar și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Cluj și Grupării de Jandarmi ,,Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, precum și polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza întregului municipiu. 

În prima parte a acțiunii, desfășurată în intervalul orar 16.00-22.00, forțele angrenate au acționat în zona unităților alimentare, mijloacelor de transport în comun, piețe, zone de agrement precum și în zona restaurantelor și teraselor. 

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate 157 de persoane și au fost verificate 51 de societăți comerciale. 

Totodată, polițiștii rutieri au oprit și verificat un număr de 38 de autoturisme și mijloace de transport persoane. 

Abaterile constatate au impus aplicarea unui număr de 54 de sancțiuni contravenționale, 17 dintre acestea fiind aplicate în conformitate cu Legea 55/2020. 

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea normelor privind circulație pe drumurile publice (24 de sancțiuni), dar și pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice în conformitate cu Legea 61/1991R (12 sancțiuni). 

În cadrul celei de-a doua etape, desfășurată în intervalul orar 23:00-01:00, forțele angrenate au acționat în filtre rutiere pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru verificarea respectării măsurilor de restricționare a deplasării persoanelor pe timpul nopții. 

În acest interval orar, au fost legitimate 120 de persoane și verificate 87 de vehicule.

Abaterile constatate, au impus aplicarea unui număr de 52 de sancțiuni contravenționale, 34 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor instituite în contextul actual. 

Exemple semnificative:

Cu ocazia verificărilor efectuate în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că un operator economic își desfășoară activitatea în 4 spații închise, respectiv construcții de tip iglu, în fiecare dintre acestea aflându-se între 4 și 6 persoane. 

Operatorul economic a fost sancționat în conformitate cu Legea 55/2020, totodată, fiind dispusă oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura de construcție. 

*

Un alt operator economic din zona centrală a municipiului a fost depistat în timp ce își desfășura activitatea în spațiu închis, respectiv construcții de tip iglu, în interiorul acestora aflându-se între 3 și 6 persoane. 

Operatorul economic a fost sancționatcontravențional în conformitate cu Legea 55/2020.

Totodată, s-a dispus oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura construcției.

*

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate în zona parcului central din municipiu, s-a constatat faptul că un operator economic nu respectă măsura suspendării activității operatorului economic de comercializare alimente și băuturi în spații închise, desfășurându-și activitatea în 5 spații închise (construcții de tip iglu), în interiorul acestora aflându-se un număr de 2-6 persoane. 

Operatorul economic a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 55/2020,  fiind dispusă oprirea servirii și înlăturarea materialelor de pe structura de construcție.