fbpx

Senatorul Laurențiu Mihai alături de Minerii din Valea Jiului

L-ați văzut? Polițiștii caută un tânăr care a tăiat pe față un taximetrist din Gherla
20 februarie 2021
DYOMEDICA CND. O companie românească în plină ascensiune
21 februarie 2021

Senatorul Laurențiu Mihai alături de Minerii din Valea Jiului

valea-jiului
Susțin protestul minerilor din Valea Jiului. Este inadmisibil ca acest Guvern al Austerității să manifeste un dezinteres total față de o situație critică, pentru viața și sănătatea a zeci de mii de oameni.

Valea Jiului stă pe un butoi de pulbere. Municipiul Deva a rămas fără căldură și apă caldă.

Nemulțumiți că nu și-au primit salariile din ianuarie dar și sporurile de condiții grele, peste 100 de mineri de la exploatarea Livezeni, din Valea Jiului, refuză să iasă din subteran de aproximativ 48 ore.
Acest fapt a dus la închiderea Termocentralei Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, în cursul nopţii de joi spre vineri din cauza lipsei cărbunelui. Nu este posibil ca aproximativ 4.500 de apartamente ale locuitorilor din Deva precum şi instituţiile publice din oraş să nu mai primească agent termic.
Cerem Guvernului elaborarea unui act normativ prin care să se prevadă măsuri de protecţie socială, inclusiv salarii compensatorii, în cazul în care activitatea termocentralei va fi sistată.
Este pentru a patra oară, în ultimele şase luni, când termocentrala Mintia nu funcţionează deoarece nu are combustibil. În semn de solidaritate, la suprafață au venit în număr mare, localnici dar și rude ale minerilor aflați sub pământ. Minerii de la celelalte exploatări din zonă sunt solidari cu colegii lor.

Cerem de urgență ca miniștrii Economiei și Energiei să termine cu scandalul pe ciolan și să acționeze. Să-și asume răspunderea și să ia decizii care să permită plata salariilor minerilor, repornirea centralei și revenirea căldurii și apei calde…iar Iohannis poate renunță la plăcerea câtorva ore de schi în acest weekend și merge la fața locului, în Valea Jiului, pentru a constata personal efectele nefaste ale incompetenței și nepăsării guvernului său.

Guvernul trebuie să vină cu soluţii sau să plece acasă.

Citeste si: https://www.abcnewstransilvania.ro/news/usamv-cluj-napoca-incepe-vanzarea-produselor-lactate-certificate-bio-in-magazinele-proprii/

Citeste si: https://turdanews.net/articole/invatamant/75151-scolile-din-campia-turzii-intra-in-scenariul-2-de-luni-1-martie.html