fbpx

Se poate renunța la mască în sălile de clasă, după modelul altor țări europene?

Campania anuală de vaccinare antigripală a debutat luni. Ne vaccinăm sau nu?
15 septembrie 2020
Maratonul Wizz Air de la Cluj se anulează, dar se organizează ediția virtuală. Vezi cum te poți înscrie!
15 septembrie 2020

Se poate renunța la mască în sălile de clasă, după modelul altor țări europene?

Ministrul Sănătăţii a spus luni seara la Digi24 că autoritățile române urmăresc cu atenție măsurile luate în alte țări și cum evoluează situația epidemiologică, dar întrebat dacă ar avea „curajul” să lase pe seama școlilor decizia de a purta sau nu masca la cursuri, cum se întâmplă, de pildă, în Germania, Nelu Tătaru a explicat că nu este vorba despre curaj, ci despre precauții, iar guvernul României nu este dispus să facă exprimente pe copii.

„Mă repet. Nu facem experimente. Ne-am asumat ca minister, ca guvern, ca administraţie să trecem de această pandemie şi să trecem cu cât mai puţine îmbolnăviri şi cu cât mai puţine victime. Nu ştiu dacă cineva îşi poate permite – Guvernul României nu – să facă experimente în acest moment. În acest moment avem nişte reguli impuse de Institutul Naţional de Sănătate Publică, nişte ordine comune Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii pe care toţi într-un parteneriat suntem obligaţi să le respectăm”, a spus ministrul.

Întrebat când s-ar putea schimba această situație, Nelu Tătaru a spus că „în măsura în care vom ajunge pe acea pantă descendentă, cu un număr de cazuri mic de la o zi la alta”, ceea ce ar dovedi că este o transmitere comunitară scăzută și atunci și riscurile de infectare ar fi mai mici. „Dar până atunci, haideți să respectăm regulile și să putem gestiona cele prime 10-14 zile de la deschiderea școlii, ca să putem adapta ulterior desfășurarea orelor”, a îndemnat ministrul sănătății.

Vezi mai mult AICI: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/nelu-tataru-intrebat-daca-s-ar-putea-renunta-la-regula-mastii-in-clasa-ca-in-alte-tari-nu-facem-experimente-pe-copii-1368238