fbpx

Școala din Cornești, Cluj trece în scenariul ROȘU, încă din prima săptămână

Scrisoare deschisă către primarul din Câmpia Turzii din partea unei familii de tineri antreprenori: ,,Sunteți probabil cea mai mare dezamăgire…”
15 septembrie 2020
Un nou focar COVID19 la o fabrică din Cluj. 17 angajați sunt infectați
15 septembrie 2020

Școala din Cornești, Cluj trece în scenariul ROȘU, încă din prima săptămână

foto Arhivă

Încă din prima săptămână, școala din Cornești, județul Cluj, intră în scenariul ROȘU, adică toți copiii vor învăța de acasă, online, după ce au apărut alte trei cazuri de coronavirus în localitate. În comuna Cornești au fost cazuri și în urmă cu circa 2 săptămâni, ceea ce a dus incidența la mai mult de trei cazuri la mia de locuitori, fiind cinci cazuri în toată comuna de 1.300 de oameni.

În aceste zile au mai fost depistate trei noi cazuri de COVID 19, iar autoritățile au plasat comuna sub incidența scenariului trei, adică toți elevii învață de casă. Copiii vor reveni la școală numai după ce lucrurile vor reveni la normal. 

CJSU a decis azi, ca urmare a informarii de către DSP cu privire la rata incidentei cazurilor pozitive din comuna Cornești (care depășește 3 cazuri la 1000 locuitori), ca începând de mâine 15 septembrie, unitatea de învățământ din acest UAT sa treacă la scenariul 3 (învățământ online). Alte modificări nu exista la nivelul unităților de învățământ din județ. Scenariile se vor actualiza săptămânal, sau ori de câte ori va fi nevoie, în funcție de situația epidemiologică existenta la nivelul fiecărui UAT”, a anunțat prefectul județului Cluj.

Sursa: stiridecluj.ro