fbpx

Două cazuri cu tulpina SARS-COV-2 din Marea Britanie, depistate în România

Covid-19: Situația la zi pe județul Cluj
22 ianuarie 2021
Covid19: Rata incidenței a scăzut aproape sub 3 la mie, în județul Cluj
23 ianuarie 2021

Două cazuri cu tulpina SARS-COV-2 din Marea Britanie, depistate în România

marea-britanie
Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”.

Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării.

Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.
În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș”, cu rezultate în curs.

Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Citeste si: Zborurile între România și Marea Britanie sunt reluate din 4 ianuarie – Ziarul 21

Citeste si: Accident groaznic la Cluj. O femeie a rămas încarcerată | Stiri de ultima ora din Cluj-Napoca (abcnewstransilvania.ro)