fbpx

Șantaj și camătă la Cluj. Un bărbat a fost reținut după ce a fost prins în flagrant

Încă 18 noi puncte de WiFi gratuit la Cluj-Napoca
19 februarie 2020
Acces gratuit pentru elevii din Cluj-Napoca la meciul de baschet România-Spania
20 februarie 2020

Șantaj și camătă la Cluj. Un bărbat a fost reținut după ce a fost prins în flagrant

Un bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă a fost identificat și reținut 24 de ore, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant, organizată de polițiștii din cadrul Secției 8 PolițieRurală Huedin, ai Poliției orașului Huedin, cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și a Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratuluide Poliție Județean Cluj.

La data de 18 februarie a.c., polițiștii clujeni au reținut un bărbat, de 47 de ani, din comuna Aghireșu, județul Cluj, bănuit de comiterea infracțiunilor de şantaj şi camătă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2019 – ianuarie 2020, cel în cauză ar fi dat unui bărbat de 57 de ani, din comuna Aghireșu, județul Cluj, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani, în euro și lei.

Acesta ar fi perceput o dobândă substanțială din suma acordată, iar în urma unui împrumut efectuat în cursul lunii decembrie 2019, pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celui împrumutat un autoturismul personal, marca BMW.

Ulterior, persoana ar fi restituit suma împrumutată, însă bărbatul de 57 de ani, din comuna Aghireșu a refuzat -i restituie autoturismul, solicitând remitereasumei de 3.000 euro cu titlu de dobândă și penalitățipentru depășirea termenului fixat restituirii sumeiîmprumutate.

În vederea documentării activitătii infracţionale a bărbatului, în cursul zilei de 18 februarie a.c., cel încauză a fost prins în flagrant,  imediat după ce a încasat 1600 lei, sumă de bani pusă în prealabil la dispoziția  polițiștilor pentru marcarea bancnotelor cu substanțe specifice, de la bărbatul care a împrumutatbanii, cu scopul de a-și diminua datoria și de a reintraîn posesia autoturismului lăsat drept garanție.

Flagrantul a fost realizat în jurul orei 13.40, pe razacomunei Aghireșu, județul Cluj, de către polițiștiiînsoțiți de procurorul de caz, momentul în care bărbatul de de 47 de ani, din comuna Aghireșu a încasat suma de 1600 lei de la bărbatul de 57 de ani.

În urma controlului corporal efectuat bărbatului, suma de bani care a fost anterior marcată, respectivcapcanată a fost găsită asupra acestuia, în buzunarulhainei.

Cercetările sunt continuate sub  aspectul săvârşiriiinfracţiunilor de camătă şi şantaj, faptă prevăzută șipedepsită de Codul penal, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor pentrudispunerea altor măsuri preventive.