fbpx

S-a lansat platforma online unde se pot raporta reacțiile adverse la vaccinul anti-Covid

Câmpia Turzii trece în Scenariul Galben. Incidența infectărilor a scăzut sub 2 la mie!
28 decembrie 2020
INCENDIU pe strada Gh. Lazăr din Câmpia Turzii
28 decembrie 2020

S-a lansat platforma online unde se pot raporta reacțiile adverse la vaccinul anti-Covid

S-a realizat platforma online de reportarea reacțiilor adverse în urma vaccinării anti-COVID. Oamenii care deja s-au vaccinat și au întâlnit reacții adverse pot completa un formular online pentru a le raporta.

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a pus la dispoziția pacienților si angajaților din domeniul medical noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate în urma vaccinării anti-Covid.

Modalitatea de raportare poate fi făcută atât pe platforma online, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență si Managementul Riscului.

❗ Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 – https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ – este operațională.

➡️ Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social;

➡️ Urmează să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală).

➡️ Detaliile privind platforma pot fi accesate aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/wp-content/uploads/2020/12/comunicat_platforma-programare-vaccinare_28dec.pdf.