fbpx

Reacție severă după administrarea vaccinului anti-COVID19: Un medic rezident din Cluj a suferit o SEMIPAREZĂ

Amorțeli faciale și furnicături după rapel – cele mai noi reacții adverse declarate până azi
8 februarie 2021
8,8 zile lucrătoare este termenul mediu de emitere a autorizațiilor de construire, de către CJ Cluj
8 februarie 2021

Reacție severă după administrarea vaccinului anti-COVID19: Un medic rezident din Cluj a suferit o SEMIPAREZĂ

Un al doilea medic din România a suferit o reacția adversă severă după de a primit vaccinul anti-coronaviruis. Este vorba despre un rezident din Cluj care a susține că a suferit o semipareză după ce a primit doza de rapel. 

”Mă simțeam foarte, foarte moleșit, cu cefalee, dureri musculare, stare de greață, amețeală, iar noaptea, când m-am trezit, nu am putut să mă mișc, a fost ca o semiparalizie pe partea stângă, în zona în care fost administrată și prima doză”, a declarat medicul rezident, pentru Observator. El se simte bine acum. 

Aceasta este a doua reacție severă înregistrată în România în urma administrării dozei de rapel a vaccinului Pfizer/BioNTech. Primul caz, înregistrat joi, este cel al unei femei, medic din Vâlcea, în vârstă de 32 de ani, care a avut o paralizie temporară facială, tot după ce i-a fost administrat rapelul. 

Ministerul Sănătății a transmis că aceasta ”se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice”. Potrivit aceleiași surse, acest tip de reacție este menționat în prospectul vaccinului BioNTech Pfizer. Este vorba despre o reacție rară care poate apărea și după administrarea altor tipuri de vaccin.