fbpx

Prognoza meteo ANM! Vin ninsorile de Bobotează! Ce zone sunt vizate?

Câți kilometri de autostradă vor fi inaugurați în 2021?
6 ianuarie 2021
Dyomedica CND – servicii profesionale de consultanță în domeniul medical
6 ianuarie 2021

Prognoza meteo ANM! Vin ninsorile de Bobotează! Ce zone sunt vizate?

Cea mai nouă prognoză meteo din partea Administrației Naționale de Meteorologie vine cu date clare despre ziua de Bobotează. În timp ce ninsorile vor pune stăpânire pe anumite părţi ale ţării, în alte zone va fi o vreme ca de primăvară.

Ziua de Bobotează, adică miercuri, 6 ianuarie, va fi mai caldă decât în mod normal în România, la fel cum se anunţă în majoritatea lunii ianuarie, însă nu vom scăpa de ninsori în anumite zone ale ţării.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele climatologic specifice datei la nivelul întregii ţări, în special în centru, sud şi în est. Mercurul din termometre va urca până la 6-13 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 8 grade, transmit meteorologii ANM.

Cerul va avea înnorări pe tot parcursul zilei de miercuri în vest şi sud-vest, unde va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin ziua, se va înnora treptat începând cu orele serii, iar ploile se vor semnala local. La munte, la început vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile, iar la altitudini mari se vor înregistra doar ninsori.

Îndeosebi din a doua parte a nopţii, în Maramureş, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar în Transilvania, în special în partea de est a regiunii vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiţii de polei. Cantităţile de precipitaţii vor fi local însemnate în sud-vest şi în grupa vestică a Carpaţilor Meridionali, potrivit romaniatv.net.

Temperaturile vor fi mai ridicate în Bucureşti decât în mod normal pentru o zi de 6 ianuarie, maximele urmând să se situeze în jurul valorii de 12 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 2-4 grade.