fbpx

Problemele din învățământul românesc vs părerea vloggerului Selly (Andrei Șelaru)

A fost finalizată asfaltarea lotului doi al Drumului Bistriței
12 octombrie 2020
Cluj: În ce condiții se acordă zile libere părinților în situația epidemiologică actuală?
12 octombrie 2020

Problemele din învățământul românesc vs părerea vloggerului Selly (Andrei Șelaru)

Probemele din învățământ vs părerea vloggerului Selly (Andrei Selariu)

A început școala iar odată cu acest început a venit și schimbarea. Asistăm la o trecere de la un sistem care presupunea un tip de învățare față în față, la platforme online și întâlniri în sistem hibrid.
Problema care se ridică atunci când vine vorba despre acest program este ,,Ce se întâmplă cu elevii intrați în învățământul primar și care au nevoie de asistența părinților?” Dar cu calitatea actului instruirii pentru cei ce sunt în tura care învață online?


Este dificil de gestionat activitatea de învățare atât timp cât live-ul din clasă nu asigură suport audio și intervenții din partea elevilor care sunt acasă. Nivelul de captare al atenției este scăzut deoarece există întreruperi ale sistemului audio și este greu pentru un elev să își centralizeze atenția asupra informațiilor primite în acest fel.


Pandemia aduce efecte care vor scadea nivelul de trai și vor rezulta probleme nu doar financiare ci și de tip informațional.


Sistemul din România este defectuos și nu acoperă în adevăr ceea ce promite în Legea Educației.

Selly, un vlogger tânăr abordează în această perioadă tocmai aceste probleme care se regăsesc in sistem și își dorește schimbarea. El afirmă că ,,Articolul 70 din Legea Educației spune foarte clar că Statul este obligat să creeze o plarfomă de E-learning pentru elevi. Ce înseamnă asta? O platformă prin care să ai cei mai buni profesori din România înregistrați într-un studio cu ilustrații, cu animații explicând lecțiile, predând online.”

De asemenea , el mai spune că de 9 ani aceast articol este în lege și nu este respectat.
Pentru remedierea acestei situații este nevoie de o Reformă a învățământului iar Selly se pare că face primii pași pentru ca această schimbare să aibă loc.