fbpx

Prefectul Mircea Abrudean, ar putea fi numit secretar general al Guvernului. Irina Muntean, noul prefect al Clujului?

Noi doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns miercuri la Cluj-Napoca
7 ianuarie 2021
Cluj-Napoca: Colectarea gratuită a brazilor de Crăciun
7 ianuarie 2021

Prefectul Mircea Abrudean, ar putea fi numit secretar general al Guvernului. Irina Muntean, noul prefect al Clujului?

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, fostul deputat Lucian Heiuș și Tănase Stamule, fost consilier al lui Orban, sunt cele trei persoane care se luptă pentru funcția de secretar general al guvernului.

Funcția este una cheie, pentru ca secretarul general al Guvernului este a doua persoană ca importanță din Guvernul Cîțu, scrie G4media.ro. Dacă va obține postul, Mircea Abrudean ar avea rang de ministru și ar putea ajuta foarte mult Clujul, în proiecte precum Centura Metropolitană, Metroul, Trenul Metropolitan și terminarea Autostrăzii Transilvania. 

Mircea Abrudean are o mare susținere din partea politicienilor grei din Cluj și Transilvania și are șanse de a obține postul. Surse politice spun că încă lucrurile nu au fost tranșate și că postul ar putea reveni Clujului, în condițiile în care USR PLUS vrea Prefectura Cluj, o miză foarte importantă, dar și un troc pe care PNL Cluj l-ar accepta. În caz contrar, PNL Cluj nu va fi de acord niciodată să piardă această instituție de forță.

Dacă pleacă la București ar exista varianta ca unul dintre actualii subprefecți să obțină funcția de Prefect al Județului Cluj, cel mai vehiculat nume ar fi al Irinei Munteanu de la Câmpia Turzii, scrie turdanews.net

Irina Munteanu s-a implicat activ în campania de vaccinare la nivelul județului Cluj, dar și în alte activități demonstrând că are capacitatea necesară să ducă la bun sfârșit și cele mai grele sarcini, numele său fiind vehiculat chiar de surse din interiorul partidului, care spun să ar fi persoana potrivit pentru funcția de Prefect în cazul în care Abrudean va obține funcția de secretar general al Guvernului.