fbpx

Prefectul Clujului: Situația devine de la îngrijorătoare la alarmantă!

Masterplanul viitorului cartier Sopor – un oraș în oraș va fi realizat în Cluj-Napoca
16 octombrie 2020
Cine poate face gratuit testul pentru coronavirus în România?
16 octombrie 2020

Prefectul Clujului: Situația devine de la îngrijorătoare la alarmantă!

,,Situația e îngrijorătoare spre alarmantă” declară azi prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

S-a adoptat ieri Hotărârea 52 a Comitetului de Județean pentru Situații de Urgență care presupune mai multe restricții pentru județul Cluj.
În direct la Radio Napoca Fm, domnul Abrudean a precizat care sunt restrcțiile importante care se impun odată cu adoptarea Hotărârii 52:
Obligativitatea purtării măștii de protecție în toate unitățile admininistrativ-teritoriale din județul Cluj unde incidența cazurilor este de 1,5 și la 3 la mie și în spații publice deschise (peroane, stații de autobuz, piețe, târguri, în jurul școlii pe teritoriu de 50m si alte asemenea)
Obligativitatea purtării măștii de protecție inclusiv pe stradă în 3 localități din județul Cluj, respectiv în municipiul Gherla 4,24 la mie, comuna Sic 4,36 și comuna Câțcău 7,55.
Măsura devine obligatorie de astăzi, 16.10.2020.


Mircea Abrudean, prefectul Clujului, înștiințează că situația devine de la îngrijorătoare la alarmantă în județul Cluj.

„Din păcate nu pot să spun cifre mici, situația este cel puțin la fel de tristă ca și ieri, dacă nu, chiar un pic mai tristă. Ca cifre vom avea oricum iar peste 200 de pozitivi. Spre 240 chiar. Așa că situația nu se îmbunătățește după cum putem observa, din potrivă, se înrăutățește de la o zi la alta. Situația devine de la îngrijorătoare la alarmantă”, anunță prefectul live, la un radio local.

Măsurile luate prin hotărâre, precum purtarea măștii în toate spațiile deschise, în special în cele trei localități cu rata de peste 3 cazuri la o mie de locuitori, au fost luate în mod obligatoriu, de nevoie. Restricțiile vor fi din ce în ce mai stricte.

„Din cauza ratei mare de infectare am impus câteva măsuri care sunt menite să stopeze această evoluție accelerată a cazurilor pozitive. Aș enumera câteva mai importante aici ca să le popularizăm cât mai bine, iar oamenii să fie informați. Vorbim în primul rând de obligativitatea purtării măștii de protecție în toate unitățile din județul Cluj, unde incidența cazurilor este între 1,5 și 3 la mie. Vorbim de exterior, în spații publice deschise cum ar fi piețe, târguri, zone de așteptare, stații de autobuz și altele, evident și în jurul școlilor. 50 de metri aproape de școală. Și purtarea măștii în toate spațiile deschise, deci inclusiv pe stradă, în trei localități din județ, unde rata depășește 3”, adaugă Mircea Abrudean.