fbpx

Polițiștii verifică respectarea regulilor sanitare și la Câmpia Turzii

Tânăr prins fără permis pe drumul Câmpia Turzii – Viișoara
5 octombrie 2020
Street FOOD Festival revine la Oradea
5 octombrie 2020

Polițiștii verifică respectarea regulilor sanitare și la Câmpia Turzii

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au realizat, în perioada 2-4 octombrie a.c., o serie de activități în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, fiind totodată verificate aspecte privind respectărea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19.

De asemenea, polițiștii rutieri angrenați în activitățile derulate, au acționat cu scopul impunerii unei discipline rutiere în rândul participanților la trafic și respectării legislației în vigoare.

În contextul stării de alertă, au fost verificate astfel mijloace de transport în comun, societăți comerciale și lăcașuri de cult, fiind constatate 3 abateri de la normele prevăzute de Legea 55/2020.

Alte abateri înregistrate au impus aplicarea a 47 de sancțiuni contravenționale, acestea reprezentând cu preponderență încălcarea normelor rutiere, dar și a celor privind conviețuirea socială, a ordinii și liniștii publice.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au depistat un tânăr de 24 de ani în timp ce conducea un autoturism neîmatriculat şi cu numere false, deşi nu deţinea permis de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.