fbpx

Polițiștii clujeni au sporit controalele pe fondul creșterii cazurilor de Covid19

Cluj: Complexul hotelier Univers „T”, în plin proces de modernizare
14 octombrie 2020
Incendiu într-un apartament din Oradea: Atenție la televizoare și alte aparate electrice lăsate sub tensiune!
14 octombrie 2020

Polițiștii clujeni au sporit controalele pe fondul creșterii cazurilor de Covid19

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Covid-19, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Cluj, în colaborare cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, desfășoară zilnic activități de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-COV2, pe raza întregului județ.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate circa 500 de persoane și peste 110  societăți comerciale, privind respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

În urma controalelor derulate, au fost aplicate 29 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de 5000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor privind măsurile de protecție individuală.

Totodată, au fost verificate peste 300 de mijloace de transport în comun.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare măsurile de distanțare fizică, să poarte mască de protecție pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Pentru siguranța comunității, forțele de ordine vor acționa zilnic pe raza întregului județ.

Exemplu semnificativ

În intervalul 20.00-22.00, polițiștii au derulat verificări pe strada Piezișă, privind respectarea măsurilor de protecție în contextul prevenirii răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, în urma nerespectării prevederilor Legii 55/2020 privind purtarea măștii de protecție în zonele aglomerate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale.

*

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune punctuală, preponderent preventivă, pentru reducerea numărului de accidente rutiere.

Acţiunea s-a desfăşurat în municipiul Cluj-Napoca, la data de 13 octombrie a.c., poliţiştii efectuând totodată verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală impuse pe perioada stării de alertă, în mijloacele de transport persoane.

Urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate un număr de 33 de sancţiuni contravenţionale, 29 dintre acestea pentru încălcarea normelor de circulaţie rutieră, iar 4 sancţiuni pentru abateri ale Legii 55/2020, privind măsuri  pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, ca urmare a nerespectării legislaţiei rutiere, faţa de 9 conducători auto a fost luată măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule. Printre acestea abateri, menţionăm conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

De asemenea, pentru nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor, a fost retras un certificat de înmatriculare.