fbpx

Polițiștii atrag atenția șoferilor cu privire la condițiile meteo și de trafic

Idee inedită a unui Șef de Poliție român: Bilete gratuite la Untold pentru cei care renunță temporar la mașină
10 februarie 2020
Clujean prins ca practica taximetria deși nu avea permis
10 februarie 2020

Polițiștii atrag atenția șoferilor cu privire la condițiile meteo și de trafic

Având în vedere avertizările meteorologice şi codurile emise în această perioadă, Inspectoratul de PoliţieJudeţean Mureş recomandă tuturor participanţilor la trafic respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor rutiere, adaptezepermanent viteza la condiţiile meteo şi se informezecu privire la condiţiile meteo şi tronsoanele de drum pecare le vor parcurge.

Astfel, conducătorilor auto li se recomandă ca, încondiţiile unui carosabil umed sau acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei, ruleze cu viteză redusă, adaptatăcondiţiilor de drum, fie mai atenţi şi calmi la volan, fără bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră întrafic trebuie fie efectuată numai după o temeinicăasigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dinjur.

Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplinăsiguranţă este corelarea manierei de condus cu specificulsuprafeţei carosabile.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă parbrizul, geamurile laterale şi luneta asigură o vizibilitate foartebună. Trebuie aveţi în bună stare de funcţionareştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire. Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales încondiţii de vreme nefavorabilă.

Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât puteţi opri însiguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreştebrusc.

Echipaţi-vă corespunzător autovehiculele pentru circulațiain condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopata, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional).

Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şiurmaţi recomandările lor.

Pietonii trebuie circule numai pe trotuare, traversareastrăzii o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după cesunt siguri intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.