fbpx

Peste 400 de forțe de ordine acționează pentru prevenirea răspândirii Covid19 la Cluj

Tânăr rămas suspendat deasupra Someșului, salvat de pompierii clujeni
11 octombrie 2020
Acțiuni pentru prevenirea Covid19 în Bihor: Peste 1200 persoane au fost legitimate în ultimele 24 de ore
11 octombrie 2020

Peste 400 de forțe de ordine acționează pentru prevenirea răspândirii Covid19 la Cluj

Sub autoritatea Instituției Prefectului, și directa coordonare a prefectului județului Cluj, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului pentru Centrul Universitar și a Secției 2 Poliție Rurală Apahida, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării mobile Ștefan Cicio Pop, poliţişti locali din cadrul Primăriei municipiul Cluj-Napoca, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au acționat  în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.

În ultimele 24 de ore, peste 410 forțe au acționat în sistem integrat, în municipiul Cluj-Napoca, fiind verificate zonele aglomerate din municipiu, societăți comerciale, baruri, terase și săli de jocuri de noroc, cu preponderență cele din zona centrală și strada Piezișă. 

Astfel, au fost verificate peste 700 de persoane și circa 80 de societăți comerciale, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în contextul stării de alertă.

Totodată, polițiști rutieri au verificat modul în care, sunt respectate măsurile de protecție pentru prevenirea răspândiri virusului COVID-19, atât de către conducătorii mijloacelor de transport persoane,  cât și de către călători acestora.

Urmare a nerespectării normelor de protecție individuală prevăzute de Legea 55/2020, s-a impus aplicarea unui număr de 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.800 de lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică și să poarte mască de protecție, pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Forțele de ordine vor fi în continuare prezente pe raza întregului județ, pentru siguranța cetățenilor și pentru dispunerea măsurilor prevăzute de lege.