fbpx

Peste 130 de amenzi au dat polițiștii clujeni pentru nerespectarea regulilor sanitare. N-au scăpat nici trotinetiștii

Weekend încărcat cu evenimente artistice la Cluj. Aveți de unde alege!
12 septembrie 2020
Clujul din nou în topul marilor orașe europene inovatoare, alături de Viena, Valencia, Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia) și Leuven (Belgia)!
12 septembrie 2020

Peste 130 de amenzi au dat polițiștii clujeni pentru nerespectarea regulilor sanitare. N-au scăpat nici trotinetiștii

În perioada 8-10 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat acțivități pentru menținerea unui climat optim de siguranță în cadrul comunității clujene și prevenirea faptelor antisociale.

Totodată, au fost verificate zonele aglomerate, localuri publice, centre comerciale sau piețe agroalimentare, în vederea limitării răspândirii virusul COVID-19.

În cadrul activităților, au fost legitimate peste 300 de persoane, iar în urma abaterilor înregistrare, au fost aplicate 133 de sancțiuni contravenționale.

În perioada 9-10 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au acționat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, asigurarea unui trafic rutier în siguranță, prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora.

Abaterile constatate au impus aplicarea a peste 120 de sancțiuni contravenționale.

42 dintre acestea au reprezentat încălcări ale limitei legale de viteză.

Polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 14 permise de conducere pentru neacordarea priorițății de trecere, nerespectării regulilor privind depășirea, dar și nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost constatate numeroase abateri ale utilizatorilor de trotinete electrice/biciclete, în acest sens fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale.