fbpx

Peste 100 de amenzi au aplicat polițiștii clujeni pentru viteză. Sunt vizați și bicicliștii și trotinetiștii

ISJ Cluj clarifică situația școlilor închise în Cornești și Mintiu Gherlii
25 septembrie 2020
Agenția Națională de Cadastru introduce sistemul de semnare a documentelor ONLINE
25 septembrie 2020

Peste 100 de amenzi au aplicat polițiștii clujeni pentru viteză. Sunt vizați și bicicliștii și trotinetiștii

Poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca continua activităţile în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie cauzate pe fondul vitezei dar şi a celor în care sunt implicaţi conducători de biciclete şi trotinete.

La data de 23 septembrie a.c., în intervalul orar 17.00-19.00, poliţişti au desfăşurat o acţiune punctuală în municipiul Cluj-Napoca, fiind legitimate peste 200 de persoane şi au fost verificate 178 de vehicule.

În  urma neregulilor constatate  un fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale.

Astfel, pentru depăşirea limitei legale de viteză, poliţiştii au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale, iar ca măsura complementară, au fost reţinute 4 permise de conducere.

Totodată, au fost aplicate sancţiuni pentru folosirea telefonului mobil, lipsa centurii de siguranţă dar şi pentru alte abateri ale normelor rutiere, care au impus reţinerea altor  5 permise de conducere.

Poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca vor continua acţiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere pe raza întregului municipiu !

În perioada 21-24 septembrie a.c., polițiștii municipiului Cluj-Napoca au desfășurat mai multe acțiuni punctuale, cu caracter preventiv, în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică în rândul populației, asigurarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Totodată, s-a acţionat  în scopul menţinerii unui climat de siguranță rutieră în rândul conducătorilor de autoturisme.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost legitimate peste 380 de persoane și verificate 80 de vehicule.

Totodată, ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 85 de sancțiuni.

Dintre acestea, 39 au fost aplicate pe fondul nerespectării normelor de circulație rutieră, iar peste 35 de persoane au fost sancționate în conformitate cu Legea 61/1991, privind încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cadrul acțiunilor au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și funcționari publici din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.