fbpx

Paula Pîrvănescu, Președinte RBC BUSINESS CHAMBER face un apel către Guvernul României

Coronavirus: Situația la zi în unitățile de învățământ clujene.
1 octombrie 2020
Accident groaznic pe Piatra Craiului. Un bărbat și-a pierdut viața, în urma impactului cu un TIR
1 octombrie 2020

Paula Pîrvănescu, Președinte RBC BUSINESS CHAMBER face un apel către Guvernul României

Bâjbâiala Guvernului privind programele de finanțare pentru mediul de afaceri din România.

Promisiunile că în luna august vor fi la îndemâna antreprenorilor schemele de finanțare pentru Granturile de capital de lucru, Granturile de investiții și Microgranturi, amânate pentru prima jumătate a lunii septembrie, ultima promisiune fiind 1 octombrie 2020, s-au dovedit a fi deșarte.

Programul IMM INVEST mai are 3 luni de zile până la expirarea facilităților de subvenționare a costurilor creditelor accesate prin acest program, în ideea în care procedura de avizare și semnare a Acordurilor de finanțare durează circa 2 luni de zile, dacă compania este bancabilă și nu doar dacă activitatea i-a fost afectată economic prin primsa pandemiei generate de COVID-19.

Având în vedere criza economică, care a afectat în mod special IMM-urile, RBC solicită lansarea în regim de urgență a acestor scheme de finanțare promise.

La 30 septembrie 1864, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza promulga legea privitoare la înființarea Camerelor de Comerț. La 156 de ani de semnarea acestui decret, în plină pandemie, Guvernul întârzie să vină cu măsuri concrete pentru sprijinirea mediului de afaceri românesc.

Pentru luna octombrie era promisă și lansarea Programului Start up Nation, cum mai este posibil să se întâmple acest lucru când Programul nici nu a fost pus în consultare publică?!

Aceste programe au fost deja avizate de Comisia Europeană, vă rugăm să puneți banii la dispoziția IMM-urilor care reprezintă coloana vertebrală a economiei.