fbpx

Acțiuni de prevenire a efectelor pandemiei la Cluj

Muzeele clujene, vizitate de public și în vreme de pandemie
21 ianuarie 2021
Telekom România anunță deschiderea precomenzilor pentru noul Galaxy S21
21 ianuarie 2021

Acțiuni de prevenire a efectelor pandemiei la Cluj

cluj
În cursul zilei de ieri, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Ştefan Cicio Pop” și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, precum și de poliţişti locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, au acționat pe raza județului în vederea verificării modului de respectare a măsurilor de protecție împotriva efectelor negative generate de virusul Covid-19.

În cadrul activităților desfășurate, cele 500 de forțe angrenate au legitimat peste 2.500 de persoane și au verificat 78 de operatori economici.

Totodată, au fost verificate 194 de mijloace de transport persoane cu privire  la respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de Covid-19.

 Ca urmare a abaterilor aduse prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, au fost aplicate, în total, 181 de sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 de lei.

EXEMPLU:

La data de 20 ianuarie a.c., pe raza municipiului Cluj-Napoca, a fost desfășurată o acțiune, în două etape, în scopul creșterii gradului de siguranță publică și verificării modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În cadrul activităților au participat polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, dar și polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

În prima etapă, desfășurată în intervalul orar 17.30 – 19.30, efectivele angrenate au verificat zonele în care se pot forma aglomerări de persoane, fiind legitimate 83 de persoane și controlate în trafic un număr de 43 de autovehicule.

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, 25 dintre acestea fiind aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002R, iar alte 12 în conformitate cu Legea 55/2020.

5 persoane au fost sancționate pentru încălcări aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cea de-a doua etapă, corespunzătoare intervalului orar 23.00 – 01.00, s-a acționat sub forma filtrelor rutiere instituite pe principalele artere de drum, în vederea verificării modului de respectare a restricțiilor de circulație a persoanelor în afara locuințelor ori a gospodăriilor.

Cu această ocazie, au fost verificate în trafic un număr de 65 de autovehicule și legitimate peste 120 de persoane.

În total, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 25 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și alte 10 ca urmare a încălcării normelor de circulație pe drumurile publice, în acord cu OUG 195/2002R, precum și  a celor de conviețuire socială – prevăzute de Legea 61/1991 R.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI:

În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat în scopul creșterii gradului de disciplină rutieră, precum și pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de nerespectarea regulilor și marcajelor de prioritate de către pietoni și conducători auto.

Totodată, polițiștii au verificat respectarea măsurilor de protecție stabilite în vederea reducerii riscului de îmbolnăvire cu virusul Covid-19 atât în mijloacele de transport persoane, cât și în stațiile alocate acestora.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 35 au fost aplicate ca urmare a încălcării normelor de circulație pe drumurile publice, în conformitate cu OUG 195/2002 R. Majoritatea sancțiunilor aplicate, respectiv 19 dintre acestea, au vizat nerespectarea limitei legale de viteză de către participanții la trafic.

Astfel, polițiștii rutieri au reținut un permis de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 a impus aplicarea a 5 sancțiuni contravenționale, iar o altă sancțiune a fost aplicată unei persoane pentru nerespectarea normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.

Citeste si: https://www.refleqtmedia.ro/featured/lojigan-se-lauda-cu-proiectele-europene-iar-elevii-de-la-industrial-isi-irosesc-viata-online/

Citeste si: https://www.abcnewstransilvania.ro/news/minora-data-disparuta-ai-vazut-o-suna-la-112/