fbpx

Orban: Copiii sunt mai în siguranţă la școală decât în vacanţă!

Cluj-Napoca: Programul Autobuze școlare se extinde. Vezi noile rute!
8 septembrie 2020
Un nou aparat medical de înaltă performanță, pus în funcțiune la Spitalul de Copii din Cluj
8 septembrie 2020

Orban: Copiii sunt mai în siguranţă la școală decât în vacanţă!

La şcoală copiii sunt mai în siguranţă, pentru că sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă măşti, sunt cât de cât la un nivel de distanţare fizică, pe când copiii în vacanţă au avut o interacţiune mult mai mare, susţine premierul Ludovic Orban.

„La şcoală copiii sunt mai în siguranţă, pentru că sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă măşti, sunt cât de cât la un nivel de distanţare fizică, pe când copiii în vacanţă, mai ales copiii care au fost lăsaţi liberi pe terenurile de sport, în parcuri au avut o interacţiune mult mai mare decât interacţiunea care va fi la şcoală”, spune Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că există posibilitatea ca unele şcoli să nu se deschidă în totalitate chiar dacă riscul epidemiologic este scăzut.

„Există o libertate. Pot să existe anumite diferenţe la o rată de infectare sub unu la mie. Dacă nu există posibilitatea de a asigura condiţiile de distanţare sau de protecţie sanitară, să poată să adopte formula mixtă şi subn unu la mie. Dar nu recomandăm”, precizează Orban.

De asemenea, el mai spune că profesorii se vor adapta la noile condiţii.