fbpx

Oradea: Se lucrează la parcarea subterană de tip park and ride din zona catedralei episcopale ortodoxe

Aflat în timpul liber, un jandarm clujean a aplanat un conflict în trafic
27 ianuarie 2021
CEL MAI BUN LAPTE DE MĂGĂRIȚĂ, SE GĂSEȘTE DOAR LA CÂMPIA TURZII!!
27 ianuarie 2021

Oradea: Se lucrează la parcarea subterană de tip park and ride din zona catedralei episcopale ortodoxe

Lucrările deconstrucție a parcării subterane de tip park and ride din Piața Emanuil Gojdu, din zona catedralei episcopale ortodoxe, au început cu organizarea șantierului, respectiv împrejmuirea zonei de lucru, identificarea în teren al traseului exact al rețelelor de utilități prin sondaje, stabilirea împreună cu deținătorii utilităților a noilor trasee, dar și stabilirea relațiilor de circulație cu proprietarii din imobilele învecinate.

Având în vedere că lucrările se află în imediata vecinătate a Cetății Oradea, monument istoric, întregul amplasament este sub supraveghere arheologică.

Oradea

Totodată, în vederea asigurării circulației pietonale pentru rezidenții din zonă, dar și pentru cei care tranzitează zona s-au pus mai multe indicatoare de orientare pentru străzile adiacente, inclusiv traseul spre Cetatea Oradea.

După rezolvarea tuturor aspectelor care țin de organizarea propriu-zisă a șantierului s-au început excavațiile din zona nordică și nord-estică, decopertarea zonei placate cu beton și relocarea rețelelor de utilități. Excavațiile vor continua până la cota de fundare, după care vor începe lucrările la structura parcării subterane.

Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni, parcarea urmând să fie dată în folosinţă de 1 decembrie, cu condiţia ca, dată fiind apropierea de Cetatea Oradea, care este monument istoric, să nu fie întâlnite unele obstacole care să întârzie realizarea acestui proiect.

„Toți cei care vor utiliza această parcare vor putea, pe baza tichetului de intrare, să circule gratuit în aceea zi cu toate mijloacele de transport în comun, pentru că parcarea va fi operată în comun cu Oradea Transport Local. Amplasamentul parcării a fost stabilit în această zonă, pentru că  se află în apropierea liniilor de tramvai, iar axa de circulație de intrare în Oradea dinspre Cluj este una dintre cele mai aglomerate axe de circulație, aproximativ 20  de mii de mașini intrând zilnic în municipiul nostru dinspre Cluj”, a precizat primarul Florin Birta.