fbpx

Robert Sighiartău: Ca oameni liberi, care trăim într-o democrație, avem obligația de a apăra valorile democratice fundamentale

Proiectul 3Pillar Digitalize Education în sprijinul performanței elevilor clujeni
22 ianuarie 2021
Vezi cum a rămas o femeie, din Cluj fără toți banii de pe card. Hoții sunt foarte inventivi!
22 ianuarie 2021

Robert Sighiartău: Ca oameni liberi, care trăim într-o democrație, avem obligația de a apăra valorile democratice fundamentale

oameni-liberi
Ca oameni liberi, care trăim într-o democrație, avem obligația de a apăra valorile democratice fundamentale și de a reacționa de fiecare dată când acestea sunt atacate, oriunde în lume!

Tocmai de aceea, salut votarea unei rezoluții în Parlamentul European, în care se cere statelor membre UE să impună sancțiuni mult mai dure împotriva Rusiei, ca urmare a arestării disidentului Alexei Navalnîi de către regimul tiranic condus de Vladimir Putin.

Rezoluția cere statelor membre să impună sancțiuni apropiaților lui Vladimir Putin și a tuturor celor care au fost implicați în arestarea ilegală din urmă cu câteva zile.
Să nu uităm că arestarea a fost precedată de încercarea de asasinare, prin otrăvire, cu noviciok. Între timp, cei care au încercat să-l asasineze pe Navalnîi au povestit chiar ei operațiunea.

Partidul Național Liberal consideră libertatea, dreptul la viață și demnitatea umană valori sacre ce nu pot fi negociate și nici puse sub semnul întrebării. Tocmai de aceea, ca liberal, voi susține în Parlamentul României impunerea unor sancțiuni mai dure Federației Ruse.

În continuare sunt alături de poporul rus și de dorința acestuia de a trăi într-o țară liberă, sigură și prosperă. Îmi amintesc cu drag cuvintele papei Pius al XII-lea care în 1945 le transmitea credincioșilor din Răsărit că nicio tiranie, oricât de puternică ar părea ea, nu este veșnică:
“Dumnezeu va face dreptate și în marea lui dragoste chiar El va calma această furtună și va face ca totul să se termine ”.

Citeste si: De sâmbătă, toți cei care călătoresc în Suedia trebuie să aibă test negativ la coronavirus (digi24.ro)

Citeste si: Cluj: Parcările pot aduce de acum încolo profit pentru șoferi | Stiri de ultima ora din Cluj-Napoca (abcnewstransilvania.ro)