fbpx

O veste bună, totuși: Patronii din HoReCa ar putea fi scutiți de impozite până la sfârșitul anului

Covid19: Critic! 267 de cazuri confirmate azi la Cluj. În țară sunt peste 4.000
16 octombrie 2020
Covid Update: Numărul cazurilor confirmate se menține aproape de 4.000
17 octombrie 2020

O veste bună, totuși: Patronii din HoReCa ar putea fi scutiți de impozite până la sfârșitul anului

Ministerul Finanţelor Publice vrea să scutească de la plata impozitului specific unor activitãţi datorat de operatorii economici care desfãşoarã activitate în domeniul HORECA pânã la sfârşitul anului 2020.

Proiectul prin care se vrea scutirea de impozit a operatorilor din domeniul HORECA până la sfârşitul anului a fost pus în transparenţă decizională.

„Ministerul Finanţelor Publice propune, printr-un proiect de ordonanţã de urgenţã, scutirea de la plata impozitului specific unor activitãţi datorat de operatorii economici care desfãşoarã activitate în domeniul HORECA pentru perioada rãmasã pânã la sfârşitul anului 2020, având în vedere faptul cã impozitul specific datorat este stabilit în funcţie de indicatori cantitativi privind suprafaţa aferentã locaţiei, numãrul unitãţilor de cazare, sezonalitate, rangul localitãţii etc. şi nu în funcţie de veniturile realizate. Contribuabilii care datoreazã acest impozit vor recalcula impozitul datorat pentru anul 2020, în mod corespunzãtor, prin împãrţirea impozitului specific anual la 365 de zile calendaristice şi înmulþirea valorii rezultate cu numãrul de zile obţinut prin scãderea din numãrul de 365 de zile calendaristice a numãrului de zile rãmase pânã la sfârsitul anului 2020 şi a numãrului de 90 de zile calendaristice prevãzut de Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2020, precum şi perioada în care au întrerupt activitatea, total sau paţial, ca urmare a stãrii de urgenţã, dupã caz”, a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, MFP.

Contribuabilii care au depus declaraţia fãrã aplicarea noii mãsuri pot depune o declaraţie rectificativă, având în vedere faptul cã primul termen de platã a impozitului specific aferent semestrului I este 25 octombrie 2020.

Citește mai mult AICI