fbpx

O stradă din Cluj-Napoca va fi prima stradă SMART din România. Proiectul costă aproximativ 6 milioane de lei

Stații de încărcare, în regim gratuit, pentru mașinile electrice din Cluj-Napoca
6 noiembrie 2018
Planuri mari pentru Castelul Banffy din Răscruci. CJ Cluj a demarat procedurile pentru restaurare
6 noiembrie 2018

O stradă din Cluj-Napoca va fi prima stradă SMART din România. Proiectul costă aproximativ 6 milioane de lei

Prima stradă smart din România, la Cluj-Napoca! Proiect pe fonduri europene, în valoare de 5.965.823 lei.

În cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local, a fost aprobat proiectul de investiție cu fonduri europene privind modernizarea și reamenajarea străzii Molnar Piuariu.

Va fi prima “stradă SMART” din România, cu toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unei astfel de artere – iluminat inteligent, bănci cu încărcare USB, wi-fi ș.a. De asemenea, va avea mult spaţiu pietonal, un model de stradă inteligentă şi de realizare a unor structuri urbane din România, pe care îl vom replica şi în alte părţi ale oraşului.

Proiectul vizează reamenajarea spațiului urban de pe str. M. Piuariu pe o suprafață de aproximativ 4.466 mp, tronsonul cuprins între străzile Fabricii de Zahăr și Dâmboviței, cuprinzând intersecția cu strada Teleorman.

Investiția va fi realizată în cadrul Programului Operațional Regional, axa prioritară 4, obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Mulțumesc încă o dată tuturor consilierilor locali pentru sprijinul acordat în susținerea proiectelor comunității noastre!, a postat Emil Boc pe Facebook.