fbpx

Vezi cum a rămas o femeie, din Cluj fără toți banii de pe card. Hoții sunt foarte inventivi!

Robert Sighiartău: Ca oameni liberi, care trăim într-o democrație, avem obligația de a apăra valorile democratice fundamentale
22 ianuarie 2021
Covid-19: Situația la zi pe județul Cluj
22 ianuarie 2021

Vezi cum a rămas o femeie, din Cluj fără toți banii de pe card. Hoții sunt foarte inventivi!

cluj
La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au reținut 2 persoane bănuite de furt în scop de folosință, fals informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

Din cercetări a reieșit că, în luna noiembrie a anului 2020, un bărbat, de 44 de ani și o femeie, de 40 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca, sub pretextul prestării unor servicii de menaj casnic, ar fi sustras cartela telefonică aparținând unei femei din Cluj-Napoca.

Ulterior, prin utilizarea datelor bancare și a codului de securitate obținut în mod ilicit, aceștia ar fi instalat o aplicație telefonică de internet banking, efectuând în mod fraudulos mai multe operațiuni de transfer de fonduri, precum și plăți neautorizate, pentru achiziționarea de bunuri și servicii, prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de lei.

Totodată, polițiștii au identificat un bărbat, de 48 de ani, din Cluj-Napoca, care ar fi pus la dispoziția celor două persoane bănuite datele contului său bancar, în vederea transferării și ulterior retragerii, în mod fraudulos, a mai multor sume de bani.

În urma a trei percheziții efectuate, la data de 21 ianuarie a.c., la locuințele celor trei persoane, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri electronice, care ar fi fost achiziționate prin utilizarea datelor bancare, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul acestei zile, față de cele două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor informatice a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile,de către magistrații Tribunalului Cluj.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat și luptătorii Serviciuluipentru Acțiuni Speciale Cluj și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Cluj.

Citeste si: Planul pentru spitale aprobat de Guvern, în locul OUG lăsate de Tătaru. 50 de milioane de euro pentru creșterea siguranței pacienților (digi24.ro)

Citeste si: Accident groaznic la Cluj. O femeie a rămas încarcerată | Stiri de ultima ora din Cluj-Napoca (abcnewstransilvania.ro)