fbpx

Noi restricții pentru persoanele care intră în România, după creșterea alarmantă a cazurilor de Covid19

Și în Bihor este verificată distanțarea socială. Peste 1500 de persoane au fost legitimate, în 24 de ore
4 octombrie 2020
Caz dramatic la Cluj: Bunică bolnavă de Covid19 purtată prin 3 spitale: ,,Ne-a sunat să-și ia rămas bun…”
4 octombrie 2020

Noi restricții pentru persoanele care intră în România, după creșterea alarmantă a cazurilor de Covid19

Ludovic Orban a anunțat săptămâna aceasta noi restricții pentru persoanele care vin în România. Astfel, cei care intră în țară vor intra în carantină dacă vin din state afectate de epidemia de coronavirus. Totuși, persoanele plasate în carantină pot evita să stea 14 zile izolați dacă fac în a cincea zi un test COVID și acesta este negativ.

Orban: ,,Nu s-a luat o decizie, de aceea vom decide luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România, pe ultimele 14 zile.

Aceste restricții vor fi mai nuanțate.

Pentru cei care vin în România și stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină.