fbpx

Modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca continuă

COVID19: 73 persoane depistate pozitiv la Cluj. Peste 1400 de cazuri în țară
29 septembrie 2020
Primii 150 de arbori au fost plantați în Pădurea Clujenilor
29 septembrie 2020

Modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca continuă

Modernizarea secțiilor Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca reprezintă un efort continuu și susținut.

Înlocuirea celor peste 1500 de paturi pe care le avem este, cu siguranță, un pas important. Săptămâna aceasta sosesc încă 133 de paturi de spital (paturi de salon cu panouri laterale și paturi de spital cu sistem de mobilizare a pacientului), 133 de saltele (antiescară și antidecubit) și 133 de noptiere, cu sistem special pentru servirea mesei.

Acestea sunt destinate secțiilor Medicină internă I, Gastroenterologie, Dermatologie, Oftalmologie, Nefrologie, Cardiologie II, Neurologie I-II, ORL, Ortopedie-Traumatologie I-II și Obstetrică-Ginecologie II. Din 2014 până în prezent am reușit să înlocuim 800 de paturi, în majoritatea secțiilor spitalului: peste 650 paturi de salon, 90 de paturi de terapie intensivă, precum și paturi și canapele de consultații.

Paturile sunt electrice și prevăzute cu sisteme modulare speciale, care permit mobilizarea pacienților, iar saltelele speciale previn leziunile cauzate de perioadele mai lungi de imobilizare.

Paturile, saltelele și noptierele livrate acum au fost achiziționate printr-o licitație demarată încă din 2019.

Valoarea acestora este de aproximativ 1.200.000 lei, iar investiția a fost suportată din veniturile proprii ale spitalului.